Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Amerikansk detailhandel ramt af stort datatyveri

Foto: detailfolk.dkTuesday den 14 January 2014 kl. 09:48 - Kilde: Børsen

Flere amerikanske butikskæder er blevet ramt af et stort datatyveri. Det kan allerede mærkes på bundlinjen hos en af de involverede kæder.

Følsomme oplysninger som adresser, telefonnumre og e-mails fra omkring 70 millioner kunder herunder kreditkortoplysninger fra cirka 40 millioner kunder.

Det er efter sigende, hvad der er blevet stjålet ved et virtuelt indbrud hos den tredjestørste amerikanske butikskæde Target, skriver Børsen.

Tyveriet af de mange følsomme oplysninger skulle være sket midt i den travle juleperiode, og flere kilder melder om, at også andre detailkæder har haft de virtuelle tyveknægte på besøg. Blandt andet bekræfter stormagasinkæden Neiman Marcus, at den også har været udsat for et angreb - dog i en noget mindre skala end Target.

Kan mærkes på bundlinjen

Hos Target kan man allerede mærke på salget, at kundernes tillid er svækket, og kæden har derfor måtte nedjustere sine forventninger til kvartalets resultat.

De danske forbrugere og butikker behøver ikke frygte et lignende angreb, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv Sofie Findling Andersen til Børsen. Det skyldes blandt andet, at vi herhjemme bruger de noget mere sikre chipkort med pinkode i stedet for kort med magnetstriber, som er udbredt i USA.

LÆS OGSÅ: Små detailhandlere forsikrer sig ikke mod it-kriminalitet

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD