Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

SPONSORERET INDHOLDSådan undgår du at blive snydt: Tjek ægtheden af OEM-dele til din bil

Onsdag den 8 november 2023 kl. 12:33

Markedet for reservedele består af originale bildele og mindre kvalitetsmæssige alternativer. Det kan være fristende at falde for billige tilbud, når bilen skal repareres, men bag den lave pris kan der gemme sig forfalskede reservedele. Bliv klogere på, hvordan du kan tjekke ægtheden af originale bildele kontra forfalskede. 

 

Vær opmærksom på de forskellige typer af reservedele 

Inden du begiver dig i kast med at udskifte defekte dele med nye, så få styr på de forskellige typer og deres kvalitet: 

 

  • OEM-dele:  

OEM står for Original Equipment Manufacturer (producent af originalt udstyr). Bildelene udvikles og produceres af bilproducenterne. Alternativt kan de være produceret af en leverandør med samme høje kvalitetskriterier som producenten. OEM-dele er som regel dyrere end andre typer af bildele, og som køber sikres du høj kvalitet og kompatibilitet.  

 

  • Eftermarkedsdele:  

Eftermarkedsdele fremstilles af tredjepartsproducenter efter samme specifikationer som OEM-dele og er i enten original eller høj kvalitet. Fremstillingen sker ofte med licens fra bilproducenterne.   

  • Forfalskede dele:  

Forfalskninger fremstilles uden licens fra bilproducenterne og er som oftest af en ringe kvalitet og standard. De forfalskede dele sælges sædvanligvis billigt via onlineplatforme og i særlig grad til selvmontering af bilejere. Problemerne med lavprisdele er dels en svingende kompatibilitet med din bil og dels brugen af billige 

materialer i produktionen. Begge forhold kan øge risikoen for defekter og uheld. 

 

Der er et fortsat stigende udbud af forfalskede autodele, og producenter uden licens kan nemt og uhindret forhandle og distribuere deres efterligninger og forfalskninger på nettet. 

 

Skift straks efterligninger ud med originale bildele 

Skulle du selv have installeret falske bildele enten på grund af uvidenhed eller for at spare penge, bør du snarest muligt udskifte dem med originale dele. Du risikerer nemlig nemt, at forfalskningerne har en kort levetid, eller at den manglende kvalitet bukker under for belastning. 

Ved køb af brugte biler bør du være særligt opmærksom på, om bilen indeholder forfalskede bildele. Efterligningerne kan være isat ubevidst af en uvidende bilejer, men de kan også være installeret bevidst for at holde omkostningerne nede. 

 

Tjek ægtheden af dine bildele 

Med originale reservedele garanteres du høj kvalitet og sikkerhed, kompatibilitet, lang levetid samt pålidelig funktionsevne. Det kan derfor betale sig at være kritisk, når dine nuværende autodele eller nye reservedele skal tjekkes for ægthed. 

Følgende indikationer kan guide dig i retning af de originale bildele: 

 

Prisen: 

Det er omkostningstungt for bilproducenten at producere højkvalitetsdele, så udbudsprisen på en bildel kan hurtigt give dig en idé om ægtheden. Hvis tilbuddet lyder for godt til at være sandt, skal du være særligt opmærksom, for så er det sikkert en forfalskning. 

 

Beskaffenhed og kompatibilitet: 

OEM-dele skiller sig som oftest udseendemæssigt ud fra de forfalskede. Originalerne fremstår i en bedre kvalitet, hvorimod efterligningerne som regel afviger i både pasform og udseende.  

 

Emballering: 

Originale bildele emballeres sædvanligvis med specifikke mærkater og tryk, der kendetegner den enkelte bilfabrikant. Modsat pakkes de forfalskede bildele på en simplere facon. 

 

OEM-nummer: 

Bilfabrikanten giver hver enkelt bildel et reservedelsnummer, hvorved det er nemt at fremsøge en tilsvarende og kompatibel reservedel. Desværre kopierer efterlignerne OEM-numre fra originale dele og overføre dem til forfalskede. Et OEM-nummer på en reservedel sikrer dig derfor ikke nødvendigvis, at du står med en original reservedel. 

 

Logo og testsegl: 

På de originale autodele vil bilproducentens logo fremgå, og der vil ofte også fremgå et testsegl. Dette segl certificerer bildelens sikkerhed. På forfalskede dele fremtræder der hverken logo eller testsegl. 

 

Reservedelscertifikat: 

Med originale autodele følger et reservedelscertifikat eller en typegodkendelse, som er leveret af bilproducenten. På den måde kan producenten garanterer, at den pågældende bildel kan benyttes på den specifikke bilmodel. Et sådant dokument vil i hovedreglen ikke medfølge efterligninger.


 Ovenstående indhold er sponsoreretSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD