Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

SPONSORERET INDHOLDArbejder du med detail og har du husket a-kassen? Derfor bør du være medlem!

Tirsdag den 12 september 2023 kl. 13:57

For de fleste mennesker er det med a-kasser, som det er med forsikringer; det er rart at være forberedt, hvis uheldet skulle være ude. I det daglige tænker man dog ikke over det, og derfor kan det være fristende at afmelde sig, da man formentlig aldrig får brug for en a-kasse. Men nøgleordet er her ’formentlig’, for hvis du en dag står uden arbejde, er det rart at være sikret økonomisk og have mulighed for dagpenge.

Er du ansat i detailbranchen, gælder disse forhold også for dig. Herunder vil vi gå mere i dybden med, hvorfor du bør være medlem af en a-kasse, og hvilke du kan vælge imellem.

Derfor bør du være medlem af en a-kasse

Som vi har skrevet ovenfor, er det først og fremmest det økonomiske aspekt, som du bør tage hensyn til, hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse. Det kan du se mere om her. Selvom man selvfølgelig aldrig håber på en fyring eller opsigelse, kan man ikke altid styre slagets gang. Derfor er det en god idé at være på forkant med begivenhederne, så man ikke står uden indtægt, hvis omstændighederne skulle stille en uden for arbejdsmarkedet.

Dagpengene, som du kan modtage som medlem af en a-kasse, vil altid være lavere end din løn, men kan dog være op til 90 % af gennemsnittet af din tidligere indkomst. Det er værd at tage med, når alternativet er ingen indtægt eller kontanthjælp til en noget lavere sats plus andre krav til rådighed og jobsøgning.

Men der er også andre gode grunde til, hvorfor det er en god idé at melde sig under fanerne hos en a-kasse som ansat i detailbranchen. Mange a-kasser kan nemlig hjælpe dig i din jobsøgning. Hjælpen kan for eksempel bestå af faglig sparring på dine ansøgninger og dit CV samt opkvalificerede kurser og seminarer og/eller webinarer.

Hvilken a-kasse skal jeg som detailansat vælge?

Da a-kasserne i tidernes morgen så dagens lys, var de langt mere fagspecifikke end i dag. Du har derfor frit valg på alle hylder, da butiks- og detailansatte ikke har tradition for nødvendigvis at være hos den samme a-kasse. A-kassen og fagforeningen HK er kendte for at hjælpe ansatte i detailbranchen med forhold som løn og overenskomst, men fordi det også er en forholdsvis dyr løsning, er det ikke sikkert, at det er det rette for dig. I sidste ende er dine dagpenge nemlig de samme, uanset hvilken a-kasser du vælger.

Skal det ikke være en fagspecifik a-kasse, kan du også vælge en af de a-kasser, der kaldes tværfaglige. Her er de vant til at hjælpe mennesker fra alverdens brancher (herunder detail), og ofte kan du få et kontingent, der er væsentligt billigere, hvis du kan undvære de goder, der kan være hos de dyrere løsninger.

Uanset er det altid en god idé at melde sig rettidigt ind i en a-kasse. Så er du nemlig sikret dagpenge, når du melder dig ledig.Ovenstående indhold er sponsoreretSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD