Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Sociale medier kan skade ansattes erstatningssag

Foto: detailfolk.dk



Tuesday den 24 November 2015 kl. 06:10 af: Søren Duran Duus

Advokat råder syge og skadelidte til at overveje brugen af sociale medier. Det sker i forbindelse med en aktuel sag med PFA.

For både arbejdsgivere og ansatte kan en ny sag få stor betydning, da den ifølge advokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen er af principiel karakter.

Advokaten reagerer på en artikel i Berlingske Business for nylig, hvor avisen skriver, at PFA fra den ene dag til den anden stoppede med at udbetale erstatning til person, der ellers ifølge lægeerklæringer er uarbejdsdygtig.

Begrundelsen er seks Facebook-billeder der var lagt online. 

Derfor råder advokat Litten Posselt Olsen nu syge og skadelidte til at overveje brugen af sociale medier.

- Det er ikke noget nyt, at forsikringsselskaber i nogle tilfælde overvåger deres kunders færden på de sociale medier. Tidligere har der især været fokus på, at det kan være svært at få indboforsikringen til at dække, hvis man har meldt ud på Facebook, at man er bortrejst, men det er ikke den eneste sammenhæng, hvor man bør overveje brugen af sociale medier, påpeger Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan.

LÆS OGSÅ: Pas på brug af sociale medier - og overvej dette

Seks billeder på Facebook

I den aktuelle sag har PFA stoppet udbetalingen af erstatning for nedsat erhvervsevne til en patient, som flere læger har erklæret uarbejdsdygtig på grund af depression og risiko for selvmord.

Forud for dette havde PFA på Facebook fundet seks fotos fra to forskellige ferierejser, og i afgørelsen blev det - med henvisning til de seks fotos - blandt andet fremhævet, at den pågældende person fremstod veltrænet, smilende og indgik i sociale aktiviteter, skriver Berlingske Business.

- Sagen vedrører ikke en af vores klienter, men den er interessant, fordi den er af principiel karakter, forklarer Litten Posselt Olsen.

Ifølge advokaten er det ’et meget tyndt grundlag at træffe en sådan afgørelse på’.

- Et foto viser et øjebliksbillede og bør ikke kunne bruges som grundlag for at vurdere en persons psykisk helbredstilstand, skriver Litten Posselt Olsen i en pressemeddelelse.

Og uddyber:

- Det er jo en helt naturlig adfærd at forsøge at se nogenlunde oplagt og smilende ud på fotos, og det behøver ikke betyde noget for, hvordan ens psykiske tilstand i øvrigt er. Det er rigtigt ærgerligt, at man er nødt til at tænke på den slags, men man skal altså være klar over, at billeder og lignende kan blive tolket til forsikringsselskabernes fordel.

LÆS OGSÅ: Chefen kontrollerer ansattes brug af sociale medier

Tænk dig godt om på sociale medier

Derfor råder advokaten syge og skadelidte borgere, der enten er i gang med en erstatningssag eller allerede har fået tilkendt erstatning, til at overveje, hvilke billeder de lægger op på Facebook.

- I den forbindelse skal man naturligvis også være opmærksom på, om andre ’tagger’ en på deres billeder, eller alternativt indstille sin Facebook-profil, så man får billeder, hvorpå man er tagget, til gennemsyn, før de vises på Facebook, siger Litten Posselt Olsen.

LÆS OGSÅ: Politiet sigter butiksejer i Facebook-sag



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD