Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Styrk din virksomheds fysiske tilstedeværelse på den kommende messe"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Politi: Dette system har stoppet netsvindel hos Elgiganten

Foto: detailfolk.dkMandag den 6 november 2017 kl. 10:13 af: Kristian Holgersen

Nyt sikkerhedssystem kan sætte en stopper for svindel i danske netbutikker, lyder det fra Københavns Politi.

En ny løsning ser ud til at gøre livet svært for digitale tyveknægte, når de forsøger at misbruge danske forbrugeres kortoplysninger i forbindelse med e-handel.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Hos Elgiganten er tilfældene af misbrug af kundernes dankort således helt elimineret, efter den store elektronikkæde har koblet sig på systemet Dankort Secured by Nets.

- Det er med stor tilfredshed at vi kan konstatere, at der ikke længere misbruges Dankort på deres hjemmeside. Helt konkret betyder det, at Københavns politi siden september ikke har modtaget en eneste anmeldelse om misbrug af Dankort fra Elgiganten, siger vicepolitiinspektør Trine Møller.

Med Dankort Secured by Nets modtager forbrugeren en sikkerhedskode på SMS, når et køb overstiger 450 kroner. Politiet opfordrer andre firmaer til at bruge lignende systemer for at undgå svindel.

Tilfredshed hos FDIH

Tidligere på året fremlagde Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) en undersøgelse, der viste, at 6 ud af 10 danske netbutikker har været udsat for svindel i 2017.

Ikke alene krænker det kundernes personlige oplysninger - det rammer også netbutikkerne, som ifølge undersøgelsen i gennemsnit mister 36.491 kroner til de digitale tyveknægte om måneden.

Derfor ser FDIH med stor tilfredshed på udviklingen.

- Flere medlemmer har samme oplevelse som Elgiganten, så vi opfordrer alle til at tilslutte sig ordningen, hvor stort set alle PSP’ere nu tilbyder ordningen, siger kommunikationschef Henrik Theil på foreningens hjemmeside.

- Vi har været i dialog med Nets omkring udviklingen, og FDIH har i hvert fald fået aflivet Nets’ gebyr på chargeback-sager, når butikken er tilmeldt Dankort Secured by Nets, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Stor vækst i svindel med DankortFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD