Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Stor vækst i svindel med Dankort

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 9 februar 2017 kl. 10:48 - Kilde: Metroxpress

Svindlen med Dankort er vokset eksplosivt det seneste år. Det er især svindel på nettet, der vokser. Det viser nye tal fra Nets.

Der er mange måder at svindle penge fra folk, når de bruger deres Dankort. Og det bliver i stigende grad populært. Det skriver Metroxpress.

Fra 2015 til 2016 er svindlen steget med hele 37 procent fra 32,8 millioner kroner til 45,0 millioner kroner. Det viser den seneste opgørelse fra Nets.

Det er især på internettet, at der er sket en stigning. Når danskerne nethandler, kan der nemlig være svindlere, der følger med. 

- I første halvår af 2014 blev der lænset 10,6 millioner kroner fra danskernes Dankort på nettet. Det beløb er nu mere end fordoblet til 22 millioner kroner, skriver MetroXpress.

- Vi ser desværre, at der bliver opkøbt en del danske hjemmesider, der bliver brugt til svindel. Der er eksempler på, at forbrugere får afluret deres kortoplysninger efter at have handlet på tilsyneladende troværdige hjemmeside, eller at der gentagne gange bliver trukket penge fra forbrugerens kort efter et køb, siger kommunikationschef i de danske e-handelsbutikkers brancheorganisationen FDIH, Henrik Theil, til Metroxpress.

Det er dog bankerne og netbutikkerne, der hænger på regningen, medmindre forbrugeren har handlet groft uforsvarligt, understreger han.

 LÆS OGSÅ: Så meget bliver det nye kontaktløse Dankort brugt

Læs hele artiklen på Metroxpress


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD