Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kan fremtidens parkering hjælpe butikkerne?"

- Martin Michael Frederiksen, It-ekspert og foredragsholder
Læs bloggen her

Stor vækst i svindel med Dankort

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 9 februar 2017 kl. 10:48 - Kilde: Metroxpress - 1

Svindlen med Dankort er vokset eksplosivt det seneste år. Det er især svindel på nettet, der vokser. Det viser nye tal fra Nets.

Der er mange måder at svindle penge fra folk, når de bruger deres Dankort. Og det bliver i stigende grad populært. Det skriver Metroxpress.

Fra 2015 til 2016 er svindlen steget med hele 37 procent fra 32,8 millioner kroner til 45,0 millioner kroner. Det viser den seneste opgørelse fra Nets.

Det er især på internettet, at der er sket en stigning. Når danskerne nethandler, kan der nemlig være svindlere, der følger med. 

- I første halvår af 2014 blev der lænset 10,6 millioner kroner fra danskernes Dankort på nettet. Det beløb er nu mere end fordoblet til 22 millioner kroner, skriver MetroXpress.

- Vi ser desværre, at der bliver opkøbt en del danske hjemmesider, der bliver brugt til svindel. Der er eksempler på, at forbrugere får afluret deres kortoplysninger efter at have handlet på tilsyneladende troværdige hjemmeside, eller at der gentagne gange bliver trukket penge fra forbrugerens kort efter et køb, siger kommunikationschef i de danske e-handelsbutikkers brancheorganisationen FDIH, Henrik Theil, til Metroxpress.

Det er dog bankerne og netbutikkerne, der hænger på regningen, medmindre forbrugeren har handlet groft uforsvarligt, understreger han.

 LÆS OGSÅ: Så meget bliver det nye kontaktløse Dankort brugt

Læs hele artiklen på Metroxpress


Flere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (1) har kommenteretDaglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Lars Sørensen


09-02-2017 12:06

Og hvor er NETS og 3D-secure?
Og derudover er det svindeltal NETS oplyser jo kun den svindel der opdages - hvis du ikke som kunde oplyser at nogen har hævet på dit kort (så registreres det ikke som svindel).
Vi venter på 3D-secure (og NETS) - alt i mens NETS og bankerne tjener penge på den stigende dankort-svindel. De fakturerer nemlig butikkerne et "charge-back gebyr på 200,-" pr. svindel transaktion til de ramte butikker (oveni at de trækker pengene retur). Kæmpe skandale - så til alle jer journalister, se og kom ind i kampen - der er en skandale historie begravet her!

 

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD