Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Kæmpebrand misbrugt til Instagram-svindel

Foto: ZalandoMandag den 26 september 2016 kl. 10:02

Forbrugerombudsmanden advarer brugerne af Instagram mod at give deres oplysninger til en svindler, som udgiver sig for at være et større modesite.

Det er ikke ualmindeligt at møde svindlere på de sociale medier. Men nogle svindlere er dersværre så gode, at de får lokket folks kreditkortoplysninger ud af dem. Derfor advarer Forbrugerombudsmanden nu mod en kampagne på Instagram, der angiveligt skulle være sponsoreret af modesiden Zalando, der sælger tøj på nettet. 

Ifølge opslaget kan man for den nette pris af 29 kroner plus porto erhverve sig et sæt Calvin Klein-undertøj. Opslaget gør desuden opmærksom på, at der kun er fire testpakker tilbage, og at der lige nu er hele 31 besøgende på kampagnen. Men alt dette er løgn.

Klikker man på annoncen, sendes man nemlig videre til en betalingsside, hvor der står, at man skal betale for at deltage i konkurrencen om at vinde undertøjet. Med småt står der så samtidig, at man oveni dette tegner et medlemsskab hos internettjenesten BytesBehindBars. Det koster 299 kroner om måneden.

– Falske konkurrencer florerer i den grad på sociale medier og på nettet. Jeg opfordrer forbrugerne til at være ekstra kritiske over for de tilbud og konkurrencer, de benytter – særligt hvis de samtidig skal give deres betalingsoplysninger, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Falske Ikea-konkurrencer politianmeldtFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD