Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Brugen af sociale medier i en detailvirksomhed med flere lokationer"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Netbutik fælder storsvindler – og går viralt

Foto: ColourboxOnsdag den 23 december 2015 kl. 09:53 - Kilde: Ekstra Bladet - 0

Coolshop hitter på sociale medier for at fange svindler. 15 gange har internetbutikken anmeldt manden til politiet, uden at politiet har taget affære.

Ekstra Bladet, TV-2 Nyhederne og spelbutiken.se.

Det er nogle af de medier, som bringer en opsigtsvækkende historie med den danske internetbutik Coolshop, som efter lang tid har fået ramt på en svindler.

Ligesom mange andre butikker har Coolshop været udsat for Dankort-svindel. En svindel, som medejer af Coolshop Jacob Risgaard i denne uge fik nok af, skriver Ekstra Bladet, som oplyser, at en 22-årig mand i løbet af året har svindlet Coolshop for mere end 200.000 kroner.

15 gange har butikken anmeldt manden til politiet for handel med stjålne Dankort, uden at politiet har taget affære, men i denne uge fik Jacob Risgaard nok.

LÆS OGSÅ: Betalingssvindel på nettet stiger

- I sidste uge blev vi ringet op af Nets, der fortæller, at vi er ved at sende pakker til en svindler, som de har opdaget. Vi når at tage pakkerne af buret også tænker jeg, at nu har vi chancen for at tage ham på fersk gerning. Jeg ringer til politiet og spørger, om de kan hjælpe mig - jeg får desværre svaret, at der ikke er ressourcer til at tage ham, fortæller Jacob Risgaard til Ekstra Bladet.

Jacob Risgaard sender alligevel pakken af sted til svindleren og planlægger at tage ham på fersk gerning, anholde ham og aflevere ham til politiet.

LÆS OGSÅ: Politiet sigter butiksejer i Facebook-sag

Omfattende bedrageri

- Da politiet ikke ville hjælpe, tænkte jeg, at jeg ville lave en civil anholdelse af ham og tage ned på politistationen og aflevere ham på et sølvfad, siger Jacob Risgaard til Ekstra Bladet.

Anholdelsen fandt sted i Valby i København, hvor politiet ventede på svindleren, der ifølge Jacob Risgaard har snydt Coolshop for mere end 230.000 kroner over mindst 15 handler på hjemmesiden.

Københavns Politi bekræfter over for Ekstra Bladet anholdelsen, men vil dog ikke forholde sig til, at politiet i første omgang skulle have afvist Coolshop på grund af manglende ressourcer.

Den 22-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag, onsdag.

Hvis han i sidste ende dømmes, kan han se frem til en straf på op til halvandet års fængsel. Hvis retten finder, at svindlen er sket under særligt skærpende omstændigheder, kan straffen blive helt op til otte års fængsel, skriver Ekstra Bladet, hvis artikel er blevet delt 9.800 gange onsdag klokken 09.50.

Læs Coolshops brev til svindleren via Ekstra Bladet - tryk her

LÆS OGSÅ: Nyt register kan hjælpe butikker i kampen mod identitetstyve

Læs hele artiklen på Ekstra Bladet


Flere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD