Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Svindlere kan snyde butikker med MobilePay

Foto: Danske BankOnsdag den 22 oktober 2014 kl. 09:53 af: Newspaq

Kriminelle har nu opdaget, hvordan de kan handle i butikker med stjålne kortoplysninger via MobilePay.

Blandt de 1,6 millioner brugere af Danske Banks betalingsprogram til mobiltelefoner, MobilePay, findes kriminelle, som har opdaget, hvordan de kan svindle.

Det skriver metroxpress.

De kriminelle aflurer eller køber de oplysninger, der står på ethvert kreditkort. Herefter køber de anonyme taletidskort til smartphones og opretter MobilePay-konti med de stjålne kort-oplysninger.

Svindlerne kan nu med appen anonymt handle i butikker og med private - eller med de tilknyttede kreditkort hæve penge i automater, indtil kortet bliver spærret.

MobilePay, der ellers er blevet betegnet som "sikkert", stiller nemlig ikke krav om, at brugerne identificerer sig med NemID.

- De udnytter den sårbarhed, der er i MobilePay, siger politikommissær Martin Kofoed fra Rigspolitiets Cyber Crime Center til metroxpress.

- Der er aktuelt en håndfuld igangværende sager mod organiserede herboende kriminelle, der stjæler, franarrer eller køber kreditkortoplysninger, som de tilknytter et højt antal MobilePay-konti, som typisk er på telefoner med taletidskort. De overfører så pengene til en række medgerningsmænds MobilePay-konti og går ned og hæver pengene i hæveautomater, uddyber han.

Organiseret og systematisk svindel

Martin Kofoed fortæller, at udbyttet kan være stort, fordi svindlen foregår "organiseret og systematisk". Derudover er kriminaliteten vanskeligere at opklare, end når svindlerne hæver penge på et stjålet kort i en automat.

I hver sag er der "mindst fire eller fem sigtede" og på nuværende tidspunkt er der ude i politikredsene et ukendt antal af den slags sager, hvor folk handler anonymt med stjålne penge i butikker.

Mark Wraa-Hansen, chef for Danske Banks MobilePay-division, mener, at der er få svindelsager. Han lover, at banken overvåger problemet tæt og dækker tab, som skyldes svindel.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Flere butikker åbner for betaling med mobilenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD