Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Forstå hvorfor folk bruger adblocking – og lær af det!"

- Bjarke Bekhøj, Compell
Læs bloggen her

Nye tiltag skal øge vækstmulighederne hos Matas

Foto: detailfolk.dkOm Matas:

Matas-kæden blev grundlagt i 1949 som en frivillig kæde. 

Der er 291 Matas-butikker i Danmark.

I alt er der ansat omkring 2.500 medarbejdere i Matas’ butikker og på hovedkontoret i Allerød.

272 Matas-butikker i Danmark er i dag ejet af Matas A/S.

Derudover er der 19 privatejede Matas-butikker, som er i tæt samarbejde med Matas A/S omkring levering af Stribe-varer og fælles kampagner.

Kilde: Matas.dk

Tirsdag den 9 februar 2016 kl. 11:07 af: Søren Duran Duus - 0

I løbet af det seneste kvartal har Danmarks største materialistkæde søsat flere strategiske og taktiske tiltag for at øge top- og bundlinjen.

Tirsdag har Danmarks største materialistkæde, Matas, fremlagt kvartalsregnskab samt regnskab for de seneste ni måneder.

Omsætningen i 3. kvartal 2015/16 blev 1.051,5 millioner kroner svarende til en stigning på 1,0 procent sammenlignet med 3. kvartal 2014/15, mens like-for-like-væksten udgjorde 1,5 procent.

Matas’ omsætning for de første ni måneder af 2015/16 var 2.661,2 millioner kroner, hvilket 0,1 millioner kroner højere end i samme periode i sidste regnskabsår.

Like-for-like-væksten udgjorde 0,8 procent for de første ni måneder af 2015/16.

Administrerende Matas-direktør, Terje List, har søsat flere tiltag.

- Matas har i kvartalet igangsat udviklingen af en række strategiske og taktiske tiltag med henblik på at udnytte og forøge vækstmulighederne for selskabet. Fokus retter sig mod områderne Club Matas, butiksudtryk, varesortimentet og selskabets e-handelsaktiviteter, fremhæver Terje List i en kommentar til regnskabet.

LÆS OGSÅ: Presset Matas introducerer nyt lavpriskoncept

Nye tiltag søsat

Ebita-marginen i 3. kvartal 2015/16 faldt marginalt til 21,7 procent fra 21,9 procent året før. For de første ni åneder af 2015/16 udgjorde ebita-marginen 18,4 procent mod 18,2 procent i den tilsvarende periode året forinden.

- Terje List, hvor tilfreds er du alt i alt med jeres nye regnskab?

- Jeg er glad for, at vi kommer ud af 3. kvartal, som jo er vores vigtigste kvartal med julesalg, med en like-for-like-vækst på 1,5 procent. Jeg er også meget tilfreds med, at virksomheden viser, at den er en stabil og robust virksomhed, som er i stand til at levere et resultat på et relativt højt niveau med et fortsat stærkt cash flow, siger Matas-direktøren til detailfolk.dk.

- Men når det er sagt, så er det klart, at vi arbejder på at skabe en ny toplinje-vækst, fordi en like-for-like-vækst på 1,5 procent og en organisk vækst på 0,9 er ikke meget.

LÆS OGSÅ: Matas melder konkurrent for vildledende prismarkedsføring

Ny flagskibsbutik i Field’s

- Matas har i løbet af det seneste kvartal forbedret Club Matas, ændret jeres butiksindretning, indført et lavpriskoncept og styrket jeres e-handelsaktiviteter. Hvor vigtige er disse tiltag på et stadig mere og mere konkurrencepræget marked for skønheds- og plejeprodukter?

- Strategier er både noget, der skal bibeholde og styrke ens position i fremtiden. Vi er meget begejstrede for vores nye flagskibsbutik i Field’s (shoppingcenter på Amager, red.), som vi glæder os til at følge i de kommende måneder. Det er klart, at butiksindretning og forbrugeroplevelse bliver vigtigere og vigtigere for forbrugerne, svarer Terje List og fortæller, at Matas’ næste konceptbutik åbner i shoppingcentret Bruun's Galleri i Aarhus den 3. marts.

LÆS OGSÅ: Matas: Club Matas er en win-win

Tiden må vise, om eller hvornår Danmarks største materialistkæde vil åbne endnu en konceptbutik efter samme model som flagskibsbutikken i Field’s.

Matas’ forventninger til omsætningen i koncernen i 2015/16 er uforandret omkring 3,45 milliarder kroner forudsat en like-for-like-vækst på omkring 1 procent. Tilmed forventer Matas-direktør Terje List en uforandret ebita-margin på omkring 17,0 procent.

SE GALLERI: Her er Matas' nye flagskibsbutikFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD