Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"BUTIKSDØD"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Ny aftale skal bremse grænsehandlen: Her er reaktionerne

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 15 november 2017 kl. 06:00 - Kilde: Flere medier - 0

 

Regeringens forsøg på at mindske grænsehandlen har affødt flere reaktioner. Hos Fleggaard frygter man ikke de lavere afgifter.

Søndag aften præsenterede regeringen en aftale om at ændre i afgifterne på en række populære varer - heriblandt nødder og alkoholsodavand.

Et af målene med aftalen er at få danskerne til at holde igen med at købe billige varer syd for grænsen og i stedet bruge pengene herhjemme. Ifølge et skøn fra regeringen vil de nye tiltag mindske den uønskede handel med 220 millioner kroner.

Men skal man tro direktøren for Fleggaard - en af de store grænsesupermarkeder - så kommer sænkningen af afgifter ikke til at påvirke deres forretning.

- Det får ikke nogen betydning for os. Vi har 10.000 varer i vores sortiment, så det betyder ikke noget, at man letter afgiften på enkelte varer som nødder og sodavand, siger Mike Simonsen til Flensborg Avis.

Han mener, at den lave moms og de færre omkostninger for virksomheder i Tyskland er mere end nok til at sikre bedre priser syd for grænsen.

Kunder: Vi bliver ved

Måske har direktør Mike Simonsen fat i noget. Til Fyens.dk siger flere Fleggaard-kunder i hvert fald, at de har tænkt sig at fortsætte deres ture sydpå, selvom priserne skulle falde i de danske butikker. En af dem er Paul Erik Lauridsen fra Vojens.

- Jeg tror, at det kommer til at gøre en forskel for nogle, men for os kommer det ikke til at gøre en forskel. Vi køber dagligvarer, som er billigere hernede. Vi kører aldrig den samme vej herned, så vi gør det mindst lige så meget for turen.

- Jeg tror, at det er en af de ting, som sidder dybt i os danskere. Jeg er kørt over grænsen med min familie, lige så længe jeg kan huske tilbage, så det bliver svært at få danskerne til at tage søndagsturen et andet sted hen, siger han til Fyens.dk.

Dansk Supermarked: Det vil påvirke handlen

Hos Dansk Supermarked lyder vurderingen, at det vil påvirke salget i butikkerne, når de lavere udgifter slår igennem på prisrene. Det siger siger pressechef Mads Grand, som TV2 har talt med.

- Det løser ikke problematikken med grænsehandel, men det er et skridt i den rigtige retning. Nødder og varer som chokolade og for eksempel Nutella, hvor nødder indgår, er jo nogle af de varer, der trækker kunderne syd for grænsen, siger han til tv-stationen.

Den administrerende direktør hos De Samvirkende Købmænd, John Wagner, er inde på lidt af det samme i en udtalelse på foreningens hjemmeside. Han ser gerne endnu flere sænkelser af afgifter fremover.

- Grænsehandlen er alene et spørgsmål om pris, og jo mere, vi får harmoniseret punktafgifterne, desto bedre. Det næste, vi kan håbe på, når man ser den positive effekt af erhvervspakken, er, at man giver afgifterne på slik, vin og øl en tur, siger han.

LÆS OGSÅ: Farvel til "gakkede" afgifter: Se listen af varer herFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD