Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Så mange danskere tager på grænseindkøb

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 5 juli 2017 kl. 10:32 af: Kristian Holgersen

Det er stadig meget udbredt at købe ind syd for grænsen, viser ny undersøgelse. Købmænd kalder til handling for at hente milliarder hjem.

Når der skal købes store mængder bajere og sodavand, så vælger rigtig mange danskere at ignorere de lokale butikker for i stedet at køre til Tyskland.

I en ny undersøgelse, som Norstat har lavet for Dansk Erhverv, svarer fire ud af ti, at de har handlet syd for grænsen inden for det seneste halve år. Samme antal regner med et nyt grænseshop i løbet af sommeren.

Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Grænsehandlen betyder en mindre omsætning for de danske butikker og en tabt indtægt for staten. Men det er ikke forbrugernes skyld, for det høje afgiftsniveau i Danmark skævvrider konkurrencen, lyder det fra Lisa Gundsø, politisk konsulent hos Dansk Erhverv.

- Vi har i Danmark skabt et moms- og afgiftssystem, som øger danskernes incitament til at handle syd for grænsen, og det er meget problematisk, for grænsehandlen koster staten dyrt i form af tabt provenu fra moms og afgifter, ligesom den danske detailhandel går glip af væsentlig omsætning, siger hun.

Købmænd vil have lavere afgifter

Den seneste grænsehandelsrapport fra Skatteministeriet viser, at grænsehandlen og den illegale handel med sodavand, slik, øl, vin og spiritus udgjorde knapt 4 mia. kr. i 2015.

Derfor kalder direktøren for De Samvirkende Købmænd til handling i et interview med TV2. Han vil have afgifterne ned.

- Der vil altid være en eller anden form for grænsehandel. Men der vil være tre-fire milliarder kroner at hente hjem til dansk detailhandel, hvis man sætter afgifterne ned, siger han og understreger, at de danske købmænd i den grad kan mærke, at danskerne handler i Tyskland, siger John Wagner til kanalen.

- Selvfølgelig er vi præget af det. Hvis vi kigger på de sønderjyske områder og Lolland-Falster, så er der klart færre indbyggere per butik i de områder på grund af grænsehandlen, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Tysk lovgivning holder grænsebutikker tilbageFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD