Københavns nye madmarked giver overskudsmad til socialt udsatte
Københavns nye madmarked vil forene kommercielle hensyn med bæredygtighed, mindre spild og omtanke for samfundet.
Kødbyens Mad & Marked har netop slået dørene op i Kødbyen i København.
Det nye madmarked, som vi tidligere har beskrevet her på detailfolk.dk, satser på, at den overskudsmad, som stadeholderne har i overskud, når boderne lukker ned, ikke skal gå til spilde.
LÆS OGSÅ: Nyt københavnsk madmarked åbner til april
Derfor har Kødbyens Mad & Marked indgået et samarbejde med Fødevarebanken. Samarbejdet skal sikre bæredygtighed, mindre spild og omtanke for samfundet.
- Ingen har interesse i at god mad ender som skrald, tværtimod har vi fået meget positiv respons fra de kommende stadeholdere på markedet omkring tiltaget. Samtidig synes vi, det er en naturlig del af måden at drive en fødevarevirksomhed på i dag at have fokus på bæredygtighed. Det er en selvfølge og ikke en pligt og man vinder meget mere, end man smider ud, siger en af kræfterne bag Kødbyens Mad og Marked Simon Bacon i en udtalelse.
Giver maden videre til herberger
I stedet for at kassere overskudsvarerne skal de via samarbejdet med Fødevarebanken komme socialt udsatte til gavn.
- Det er meget positivt at mærke, hvordan nye initiativer i København som Kødbyens Mad og Marked er bevidste om at udnytte deres varer bedst muligt. Og vi kan viderebringe dem til mere end 60 krisecentre, herberger og væresteder, hvor vi ved, de vil blive modtaget med stor begejstring, fortæller Jesper Ingemann, der er presseansvarlig i Fødevarebanken.
Kødbyens Mad & Marked har åbent hver lørdag. Det blev skudt i gang lørdag den 4. april og løber til lørdag d. 26. september. Som udgangspunkt vil der være yderligere ét søndagsmarked om måneden med et tema, der skifter fra gang til gang. Derudover vil der, uden for sæsonen, være et månedligt marked som eksempelvis et julemarked.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter