Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Københavns nye madmarked giver overskudsmad til socialt udsatte

På alle markedets åbningsdage vil Fødevarebankens kølebil tage imod overskudsvarer.
Foto: Fødevarebanken



Tuesday den 7 April 2015 kl. 15:37 af: Freja Thorbech

Københavns nye madmarked vil forene kommercielle hensyn med bæredygtighed, mindre spild og omtanke for samfundet.

Kødbyens Mad & Marked har netop slået dørene op i Kødbyen i København.

Det nye madmarked, som vi tidligere har beskrevet her på detailfolk.dk, satser på, at den overskudsmad, som stadeholderne har i overskud, når boderne lukker ned, ikke skal gå til spilde.

LÆS OGSÅ: Nyt københavnsk madmarked åbner til april

Derfor har Kødbyens Mad & Marked indgået et samarbejde med Fødevarebanken. Samarbejdet skal sikre bæredygtighed, mindre spild og omtanke for samfundet.

- Ingen har interesse i at god mad ender som skrald, tværtimod har vi fået meget positiv respons fra de kommende stadeholdere på markedet omkring tiltaget. Samtidig synes vi, det er en naturlig del af måden at drive en fødevarevirksomhed på i dag at have fokus på bæredygtighed. Det er en selvfølge og ikke en pligt og man vinder meget mere, end man smider ud, siger en af kræfterne bag Kødbyens Mad og Marked Simon Bacon i en udtalelse.

Giver maden videre til herberger

I stedet for at kassere overskudsvarerne skal de via samarbejdet med Fødevarebanken komme socialt udsatte til gavn. 

- Det er meget positivt at mærke, hvordan nye initiativer i København som Kødbyens Mad og Marked er bevidste om at udnytte deres varer bedst muligt. Og vi kan viderebringe dem til mere end 60 krisecentre, herberger og væresteder, hvor vi ved, de vil blive modtaget med stor begejstring, fortæller Jesper Ingemann, der er presseansvarlig i Fødevarebanken.

Kødbyens Mad & Marked har åbent hver lørdag. Det blev skudt i gang lørdag den 4. april og løber til lørdag d. 26. september. Som udgangspunkt vil der være yderligere ét søndagsmarked om måneden med et tema, der skifter fra gang til gang. Derudover vil der, uden for sæsonen, være et månedligt marked som eksempelvis et julemarked.

LÆS OGSÅ: Nyt madmarked på vej i København



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD