Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"BUTIKSDØD"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Hvordan kan detailhandlen fange de digitale forbrugere?

Foto: detailfolk.dk



Torsdag den 7 november 2013 kl. 11:21 af: Freja Thorbech - 0

De 15-33-årige er en købestærk målgruppe, der kan være svær at fange. På en konference forsøgte forskellige foredragsholdere at give deres bud på, hvordan det kan gøres.

Den nye generation af forbrugere er vokset op i en digital tidsalder.

Digisumers, generation Y eller slet og ret de 15-33-årige er en målgruppe, der er købestærk, men som kan være svær at fange. Ikke desto mindre bør enhver detailhandler med respekt for sig selv, gøre et forsøg, hvis man vil gøre sig håb om at overleve på fremtidens marked.

Netop det var temaet på en konference afholdt af Retail Institute Scandinavia på kunstmuseet Arken. Under overskriften "Digisumers - Forbundne forbrugere - forstå dem, fang dem" forsøgte forskellige oplægsholdere at give deres bud på, hvordan denne generation af forbrugere kan indfanges. 

- Der er sgu nok at tale om i dag, sagde indehaver og adm. direktør i Retail Institue Scandinavia Henrik Bahr i sin velkomst, inden han overlod scenen til de mange forskellige foredragsholdere.

Hvem er generation Y?

Client Director hos Retail Institute Scandinavia, Dorte Wimmer, indledte konferencen med at give de godt 100 fremmødte et billede af, hvem de såkaldte digisumers eller generation Y er. 

- Generation y er en usikker generation, der ikke har tillid til politikerne og omverdenen. De bekymrer sig om fremtiden og føler, at de har et ansvar og en indflydelse på den, sagde hun blandt andet fra scenen.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Der ligger guld gemt i generation Y

Derudover fremhævede hun, at de selvfølgelig som digitale forbrugere er bevæbnet med smartphones og konstant er online. 

- De er snusfornuftige og vil gerne gøre en god handel, men det handler ikke kun om pris, de vil have "value for money," forklarede Dorte Wimmer om detailhandlens muligheder for at tilfredsstille denne gruppe af forbrugere.

- Noget af det vigtigste for denne generation er kontrol, og det er netop det, I som brand og detailister skal forsøge at give dem, konstaterede Dorte Wimmer fra scenen.

Detailhandlen bør tilpasse sig forbrugerne

Retail Institute Scandinavia havde også inviteret den amerikanske detailhandelsekspert fra samarbejdspartneren McMillianDoolittle, Neil Stern, til at give de fremmødte et indblik i fremtidens detailhandel. Med en række eksempler fra alverdens butikker og kæder forsøgte han at illustrere, hvordan detailhandlere kan tage nye tendenser og teknologier til sig og udnytte dem.

- Detailhandel handler om forandring. Vinderne er dem, der tilpasser sig forbrugerne, sagde Neil Stern blandt andet fra scenen. 

Også IBM havde lagt vejen forbi, og gav de fremmødte et indblik i, hvordan man som e-handler kan forstærke sine relationer til kunderne. I sit oplæg lagde Cross Channel Sales & Marketing Leader, Lars Spindler, blandt andet vægt på, at magtbalancen mellem virksomheder og kunder har ændret sig. Hvor kunderne før var nødsaget til at søge information om virksomhederne hos virksomhederne selv, kan de nu finde information alle mulige andre steder. De forhører sig hos andre og har stor tillid til den information de får herfra. Som virksomhed er man nødt til at forholde sig til denne nye virkelighed, slog Lars Spindler fast.

- Det handler om at forstå din kunde. Førende retailers bruger allerede nye digitale teknologier og løsninger til at skabe en unik og differentierende købsoplevelse i butikken. De sikrer, at de også involverer de mange kunder, der starter købsprocessen på nettet og de intergrerer butik, mobil og social, og indsamler relevante data undervejs, som bruges til at personalisere købsoplevelsen yderligere, sagde Lars Spindler blandt andet fra scenen.

Du kan ikke være til stede alle steder

Under overskriften "Eksekver eller bliv kvalt i kanalstrategi" forsøgte forretningschef i firmaet Combine, Thomas Bro, at berolige de mange fremmødte.

Han slog fast, at selvom alle taler om omnichannel i dag og at, omni betyder allestedsnærværende, så handler det slet ikke om, at man skal være tilstede alle steder.

- Det er noget pis, for man kan ikke være alle steder. Man skal i stedet vælge nogle kanaler, man vil være i, og i dem skal man være nærværende, sagde han.

Han lagde vægt på, at det handler om at få styr på det basale i sin forretning. Når det er på plads, kan man fokusere på at gøre det nemt for sine kunder og samtidig skabe en oplevelse for dem.

LÆS OGSÅ: Cross channel giver både muligheder og udfordringer



Flere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)



Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:



Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)






Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD