Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Coronakrisen har også ramt søgeresultaterne på Google"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Her er nøglen til fremtidens forretningmodel

Foto: detailfolk.dkFredag den 14 december 2012 kl. 10:27 af: Simone Hansen

Glem dyre markedsundersøgelser, koden til fremtidens forretningsmodel ligger et helt andet sted, lyder det fra innovationskonsulent.

Virksomhederne er blevet alt for fokuserede på markedsundersøgelser, og har glemt, hvem det egentlig handler om - nemlig kunderne, sådan lyder det fra innovationskonsulent Lasse Stær Jensen, der arbejder på projektet 'Next Practice' på Teknologisk Institut, Center for Idé & Vækst.

- Alt for lidt innovation sker med udgangspunkt i brugernes behov og adfærd og for meget innovation sker, fordi teknologien i sig selv giver os muligheden. Det er et dogme, vi har levet med siden den industrielle innovation. I dag, hvor produkter mere og mere bliver forsøgt skræddersyet til specifikke segmenter, er (for)brugerne selve hjertet i forretningsmodellen, udtaler han i en pressemeddelse. 

Tal med kunderne

Han fastslår, at kunderne er og bliver det vigtigste fokus for virksomheder, og virksomhederne skal komme ud fra kontorerne og få talt med dem.

I dag bruger masser af virksomheder markedsundersøgelser, når de skal udvikle produkter og lave markedsføring, men de risikerer at lave produkter, der rammer forbi kunden med den strategi. 

- Virksomheder, nye som gamle, investerer typisk store summer i markedsresearch, der belyser markedet men har det med at forsømme kundeperspektivet. Det er en fejl. Fremtidige forretningsmodeller bør blive udviklet og designet med baggrund i forståelsen af specifikke kundebehov, siger Lasse Stær Jensen og tilføjer, at en virksomhed skal ud og have en ide om kundens omgivelser, rutiner bekymringer med mere,  når de skal lave nye forretningsmodeller. 

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD