Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Glem Black Friday - her er verdens største shoppingdag

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 11 november 2014 kl. 11:11 - Kilde: Flere medier

En mærkedag for singler har udviklet sig til at blive verdens største shoppingdag, og i år forventes den at slå alle tidligere rekorder.

I dag sidder tusindvis af kinesere klar til at gøre et godt kup ved computeren.

Den 11/11 er i Kina kendt som Singlernes Dag. Dagen blev oprindeligt stiftet i 1990'erne af universitetsstuderende, der på en dato fuld af et-taller markerede det, at de var singler som en form for modsætning til Valentine's Day.

I løbet af de senere år har dagen udviklet sig til en forbrugsfest uden lige, hvor de kinesiske forbrugere går shop-amok i gode tilbud online.

Det er e-handelsplatformen Alibaba, der blev børsnoteret i september, der er gået forrest i forhold til at gøre dagen til en årlig tilbagevendende shopping-begivenhed i Kina. Sidste år brugte de kinesiske forbrugere samlet set 5,8 milliarder dollars (ca. 35 milliarder kroner) hos Alibaba på dagen. Det er mere end de traditionelle amerikanske shop-amok-dage Black Friday og Cyber Monday tilsammen, skriver The Telegraph.

Og i år forventes salget hos Alibaba, der er en form for kinesisk version af Amazon, igen at slå rekord. I år forventes den kinesiske gigant at sælge for 8,17 milliarder dollars (ca. 49 milliarder kroner) på Singlernes Dag, skriver cnbc.com.

Ifølge The Telegraph, der følger live tweets fra Alibaba, har de de kinesiske forbrugere i løbet af dagens første time allerede brugt mere end 2 milliarder dollars (ca. 12 milliarder kroner).

LÆS OGSÅ: Black Friday trues af Cyper MondayFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD