Fransk fastfood med Michelin-kvalitet indtager Danmark
Hvad er franchising?
Franchise eller franchising kan kort beskrives som den måde, hvorpå den franchisegiver, der ejer forretningssystemet, kan outsource eller uddelegere den kundeorienterede del af systemet til en samarbejds-partner. Partneren – franchisetageren – må bruge systemets handelsnavn i sin markedsføring, men skal drive forretningen i eget navn i et bestemt område i en aftalt periode.
Den viden, som franchisegiver overdrager, er franchisegivers knowhow, og den skal være detaljeret beskrevet i en manual. Franchisemanualen beskriver nøje, hvordan franchise forretningen skal ledes.
Kendte kæder
Sunset Boulevard, Louis Nielsen, Kvik, Søstrene Grene, Punkt 1, Expert, McDonald’s og Burger King er blandt de kæder, som benytter sig af franchisekonceptet.
På eksportmarkederne er det for eksempel IC Group, Bestseller, Ecco, Jysk og Boconcept, som ifølge erhvervsmand og rådgiver inden for franchising Toke Allentoft ’holder fanen højt og flot repræsenterer dansk kunnen, men som ikke synes at vise interesse for at udvikle franchising nationalt’.
Selvbetjeningsrestauranten Boco vil nu også ind på det danske marked. Maden bliver tilberedt i lokale Michelin-køkkener.
- For første gang nogensinde skal det være muligt i Danmark at erhverve sig et hurtigt måltid i absolut smagsmæssig topkvalitet.
Sådan lyder det fra Chainindex, som søger en masterfranchisetager til den franske fastfood-og selvbetjeningsrestaurant-kæde Boco.
Toke Allentoft, der er halvpartner i Chainindex, og som knytter franchise-forbindelser og rådgiver om franchising, fortæller, at Boco vil opbygge et antal danske selvbetjeningsrestauranter med et
spisesortiment tilberedt i danske Michelin-køkkener efter originale franske Michelin-opskrifter.
- En Michelin-middag fra Boco med tre retter kan købes for under 150 kroner og en hovedret til under 90 kroner, hvad enten maden nydes i restauranten eller tages med hjem, forklarer Toke Allentoft
LÆS OGSÅ: Sådan bliver du selvstændig som franchisetager
Vil bruge Danmark som brohoved
Boco er i gang med at ekspandere sit koncept i Frankrig, Belgien, Schweiz, Luxembourg og har valgt Danmark som brohoved for sit indtog i Skandinavien.
Til detailfolk.dk oplyser Toke Allentoft følgende om den franske kæde:
- Boco er etableret af to brødre med netværk blandt Michelin-kokke og har nu en gruppe af 12 kendte kokke i forskellige lande, der arbejder for dem. I de enkelte lande vil maden til restauranterne blive tilberedt i lokale Michelin-køkkener og leveret direkte til franchisetagerne derfra i salgsklare glaslignende emballager.
- Kunden vælger sit måltid ved at tage de emballager, han eller hun har valgt med hen til kassen med henblik på at tage dem med hjem eller for indtagelse i restauranten. Internetkøb er ligeledes muligt, fortæller Toke Allentoft og oplyser, at Boco ønsker et antal restauranter i de største danske byer og i Malmø.
- Antallet er ikke fast, men vil blive aftalt med den masterfranchisetager, der indgås aftale med, idet han vil alene være ansvarlig for ekspansionen i Danmark med franchisetagere, forklarer Toke Allentoft.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter