Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Fransk fastfood med Michelin-kvalitet indtager Danmark

Foto: Boco



Hvad er franchising?

Franchise eller franchising kan kort beskrives som den måde, hvorpå den franchisegiver, der ejer forretningssystemet, kan outsource eller uddelegere den kundeorienterede del af systemet til en samarbejds-partner. Partneren – franchisetageren – må bruge systemets handelsnavn i sin markedsføring, men skal drive forretningen i eget navn i et bestemt område i en aftalt periode.

Den viden, som franchisegiver overdrager, er franchisegivers knowhow, og den skal være detaljeret beskrevet i en manual. Franchisemanualen beskriver nøje, hvordan franchise forretningen skal ledes.

Kendte kæder

Sunset Boulevard, Louis Nielsen, Kvik, Søstrene Grene, Punkt 1, Expert, McDonald’s og Burger King er blandt de kæder, som benytter sig af franchisekonceptet.

På eksportmarkederne er det for eksempel IC Group, Bestseller, Ecco, Jysk og Boconcept, som ifølge erhvervsmand og rådgiver inden for franchising Toke Allentoft ’holder fanen højt og flot repræsenterer dansk kunnen, men som ikke synes at vise interesse for at udvikle franchising nationalt’.

Tuesday den 12 January 2016 kl. 06:10 af: Søren Duran Duus

Selvbetjeningsrestauranten Boco vil nu også ind på det danske marked. Maden bliver tilberedt i lokale Michelin-køkkener.

- For første gang nogensinde skal det være muligt i Danmark at erhverve sig et hurtigt måltid i absolut smagsmæssig topkvalitet.

Sådan lyder det fra Chainindex, som søger en masterfranchisetager til den franske fastfood-og selvbetjeningsrestaurant-kæde Boco.

Toke Allentoft, der er halvpartner i Chainindex, og som knytter franchise-forbindelser og rådgiver om franchising, fortæller, at Boco vil opbygge et antal danske selvbetjeningsrestauranter med et
spisesortiment tilberedt i danske Michelin-køkkener efter originale franske Michelin-opskrifter.

- En Michelin-middag fra Boco med tre retter kan købes for under 150 kroner og en hovedret til under 90 kroner, hvad enten maden nydes i restauranten eller tages med hjem, forklarer Toke Allentoft

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du selvstændig som franchisetager

Vil bruge Danmark som brohoved

Boco er i gang med at ekspandere sit koncept i Frankrig, Belgien, Schweiz, Luxembourg og har valgt Danmark som brohoved for sit indtog i Skandinavien.

Til detailfolk.dk oplyser Toke Allentoft følgende om den franske kæde:

- Boco er etableret af to brødre med netværk blandt Michelin-kokke og har nu en gruppe af 12 kendte kokke i forskellige lande, der arbejder for dem. I de enkelte lande vil maden til restauranterne blive tilberedt i lokale Michelin-køkkener og leveret direkte til franchisetagerne derfra i salgsklare glaslignende emballager.

- Kunden vælger sit måltid ved at tage de emballager, han eller hun har valgt med hen til kassen med henblik på at tage dem med hjem eller for indtagelse i restauranten. Internetkøb er ligeledes muligt, fortæller Toke Allentoft og oplyser, at Boco ønsker et antal restauranter i de største danske byer og i Malmø.

- Antallet er ikke fast, men vil blive aftalt med den masterfranchisetager, der indgås aftale med, idet han vil alene være ansvarlig for ekspansionen i Danmark med franchisetagere, forklarer Toke Allentoft.

LÆS OGSÅ: Fastfood-kæde vender tilbage til Danmark



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD