Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Elgiganten er klar til kamp mod Power

Elgigantens administrerende direktør, Peder Stedal
Foto: ElgigantenTirsdag den 18 august 2015 kl. 15:00 af: Søren Duran Duus

Elgiganten har ingen planer om at ændre taktik og ser Power som en konkurrent på lige fod med alle andre.

Mandagens storstilet åbning af Danmarks første afdeling af elektronikvarehuset 'Power' i Glostrup blev fulgt tæt af mange medier, ligesom adskillige tusinde kunder strømmede til butikken for at købe billige varer hos landets nye elektronikkæde.

Med Powers planlagte 25 'Power Houses' rundt i landet er der i den grad lagt op til hård priskrig på elektronik og hvidevarer.

Men den nye Power-kæde får ikke landets største spiller på markedet, Elgiganten, til at skælve.

- Vi er altid klar til konkurrence. Den branche, vi er i, er præget af lave priser, og det har den været i de snart 20 år, jeg har arbejdet i den. Så længe vi har glade kunder, klarer vi os. Vi er danskernes foretrukne elektronikkæde, og det vil vi blive ved med at være, siger Elgigantens administrerende direktør, Peder Stedal, til Finans.

Se billeder: Dansk elektronikkrig skudt i gang

Under et stort interview med detailfolk.dk i april sagde Peder Stedal, at Elgiganten 'aldrig har stået stærkere end nu', og at han ser onlinegiganter som Amazon som de største trusler, hvis de for alvor slår igennem i Danmark.

- Med den store internationalisering vi ser, hvor man går mere og mere fra lokal og national konkurrence til global konkurrence, så er det der, den største trussel kommer fra i form af for eksempel store net-aktører som Amazon. Det er klart, at med vores fysiske varehuse og medarbejdere, der leverer service, så er omkostningsniveauet anderledes, end hvis man er pure player på nettet. Det er en af vores udfordringer. At vi skal være så effektive som muligt, forklarede Elgigantens topchef således.

LÆS MERE I: Elgigantens topchef: Vi har aldrig stået stærkere end nu

Ingen planer om at ændre taktik

Selvom man hos både Power og Elgiganten ikke ønsker at sige direkte, at de to kæder nu er direkte hovedkonkurrenter, så er der ingen tvivl om, at Power, som Expert Retail Danmark står bag, er den direkte konkurrent til Elgiganten, som det seneste årti har indtaget tronen som Danmarks mest succesfulde butikskoncept på markedet for elektronik og hvidevarer.

Ifølge Finans har Elgiganten ingen planer om at ændre taktik og ser Power som en konkurrent på lige fod med alle andre.

- Vores portefølje af varehuse bliver løbende fornyet og udvidet, og vi har senest åbnet et nyt varehus i Vejle. Om nogle måneder åbner vi i Herlev og til næste år i Svendborg, siger Elgigantens topchef Peder Stedal.

Elgiganten vil også have fokus på kundeservice, tilgængelighed og kædens webforretning.

Søndag holdt Elgiganten 5-års jubilæumsfest i 'Elgiganten Megastore Glostrup'. Dagen efter – mandag – åbnede Power 'Power House Glostrup' få meter fra Elgiganten, hvor jubilæums-mottoet var: 'Billigere end åbningsfest'.

LÆS OGSÅ: Elgigantens topchef: ”Vi har aldrig stået stærkere end nu”

LÆS OGSÅ: Expert-ejer løfter sløret før priskrig

De to kæder

Elgiganten har 30 varehuse landet over, knap 2.000 medarbejdere samt en af landets største netbutikker. Kæden indgår i den norske Elkjøp-koncern og kom til Danmark for første gang i 1996.

Power-kæden er et selvstændigt selskab, Power A/S, ejet af koncernen bag Expert, men det er uafhængigt af de danske Expert-butikker, der er drevet af franchisetagere. Power-kæden har planer om at bygge 25 megavarehuse i Danmark.

LÆS OGSÅ: Her åbner Experts nye varehuseFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD