Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Er søgemaskineoptimering relevant for den fysiske butik?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Detailekspert forsøger sig som praktiker

Detailekspert Flemming Birch er blevet formand i den lokale handelsstandsforening i Odder.
Foto: Birch og BirchOnsdag den 13 maj 2015 kl. 06:20 af: Freja Thorbech - 0

En hyppigt citeret detailekspert skal nu forsøge at leve op til sine egne gode råd som ny formand i en lokal handelsstandsforening. Hør her, hvorfor.

Practice what you preach.

Det bliver opgaven for Flemming Birch, når han som nyvalgt formand overtager pladsen for bordenden i handelsstandsforeningen Køb Odder.

Flemming Birch driver til dagligt konsulentfirmaet Birch & Birch Markedsudvikling, hvis kunder blandt andet er butikker, detailkæder og handelsstandstandsforeninger. Han har holdt tæt ved 250 foredrag om forbrugertendenser og detailhandel og er en tilbagevendende ekspert i medierne, når nye tendenser eller tiltag i detailbranchen skal sættes i perspektiv. Det gør sig også gældende her på detailfolk.dk, hvor han også tidligere har været fast blogger.

Nu skal al den viden udmøntes i konkrete tiltag, der gerne skulle gavne det lokale detailliv i Odder, og hvordan er det for mand, der er vant til at give de gode råd og lade andre om at udføre dem i praksis?

- Jeg lægger også hovedet på blokken, når jeg arbejder med andre byer. Hvis jeg anbefaler, at man gør nogle bestemte ting, så er det også min røv det går ud over, hvis det ikke virker. Så på den måde er det ikke anderledes – bortset fra at jeg ikke får penge for det, siger Flemming Birch og griner.

Han tror dog, at det kan gavne den lokale handelsstandsforening med nyt blod udefra. Noget andre handelsstandsforeninger måske også kunne lade sig inspirere af.

- Der kan måske nogle gange være en fordel for handelsstandsforeningerne i ikke at vælge en lokal butiksdrivende som formand. I mange handelsstandsforeninger er der ikke 100 procents enighed om alting, og der kan det være en fordel med en, der ikke driver butik i byen og har særlige interesser på gågaden eller i nogle af de andre handelsområder. Der kan nemt opstå konflikter, hvis en formand foreslår noget, der vil gavne hans egen butik, siger Flemming Birch og understreger, at han ikke er mere udenforstående end at han selv bor og driver erhverv i byen – bare ikke detailhandel.

Kan professionalisere foreningen

Flemming Birch blev opfordret til at stille op til formandsposten af nogle af Odders butiksdrivende.

- Mange sagde til mig, at det kunne være spændende og interessant i de for detailhandlen så interessante tider, vi lever i, om man ikke skulle vende det hele på hovedet og få en, der havde en masse erfaring fra alle mulige andre steder, end lige netop byen her, forklarer Flemming Birch om logikken i at få ham ind som formand.

Han mener samtidig, at han kan være med til at professionalisere foreningen.

- Når jeg siger det, så mener jeg ikke, at vi i handelsstandsforeningerne skal til at drive virksomhed – for det er ikke det, det handler om. Det, jeg mener, er, at det ikke gør noget, at man eksempelvis ved, hvordan man laver en strategi, siger han og understreger, at det professionelle kan være med til at styrke det frivillige arbejde. Noget han mener, at andre handelsstandsforeninger rundt om i landet også kunne tage ved lære af.

- Jo mere professionelle rammer du sætter tingene i, i jo højere grad kan du udnytte de frivilliges tid optimalt. Med det mener jeg, at foreningerne lever af folks frivillighed og den tid, de stiller til rådighed af deres gode hjerte. Tid, der selvfølgelig helst skulle gavne dem selv i sidste ende, men som samtidig går i vejen for den tid, de kunne have brugt på at drive deres butik. Derfor er det vigtigt at få sat tingene ind i nogle rammer, så man optimerer og får mest muligt ud af tiden, siger han.

Han forklarer, at det blandt andet kunne handle om at få sat sine leverandøraftaler i system for at spare den tid, som de frivillige ellers bruger på at låne, hente og bringe ting, der skal bruges til en event eller lignende.

Handelsstandsforeningerne kan gøre en forskel

Handelsstandsforeningerne har en betydning for detailhandlen rundt om i landet, mener Flemming Birch.

- Jeg tror, at handelsstandsforeningerne kan gøre en forskel lokalt. Både i at hjælpe med at bevare det butiksliv der er, men også med at få oplivet det, der måske er gået dødt, siger han.
Han eksemplificerer med, at handelsstandsforeninger kan være med til at gøre det nemmere for nye, potentielle butiksejere at tage beslutningen om at springe ud som selvstændig. Det kan både være i forhold til råd og vejledning, men også i forhold til eksempelvis at få lavet fordelagtige aftaler med udlejer.

Men hvad er så den nye formands plan for detailhandlen i Odder.

- Helt konkret vil jeg sørge for, at Køb Odder sætter gang i en strategi og handlingsplan for, hvordan vi sikrer, at Odder er en god og levende handelsby ikke bare i dag, men også om ti år. Hvis vi gør det rigtigt og får alle med, så har vi kun os selv at bebrejde, hvis det ikke lykkes, siger Flemming Birch.

LÆS OGSÅ: Graver city-butikkerne deres egen grav?Flere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD