Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Det kan netbutikker lære af julehandlen 2013





Wednesday den 29 January 2014 kl. 11:34 af: Freja Thorbech

Et webbureau har analyseret online julehandlen 2013 og opstiller her konkrete råd, som netbutikkerne bør huske til næste år.

Der er altid plads til forbedringer.

Netop derfor har webbureauet webdanmark.com analyseret december måneds online julehandel og opstillet fem konkrete tendenser, som man som netbutik bør have in mente, når julehandlen 2014 skal planlægges.

Tallene stammer fra et bredt udsnit af danske webshop, både med hensyn til branche og størrelse. De er baseret på mere end 4.000.000 besøg og ca. 55.000 gennemførte juleordrer.

1. Online julehandlen topper d. 15. december

Herefter falder antallet af ordrer frem mod den 22. december, som er den laveste dag før juleaften. Tallene viser, at søndage er større e-handelsdage end lørdage i julemåneden. Det kan ifølge webbureauet skyldes, at en del fysiske butikker holder lukket om søndagen, og det kan man som e-handler udnytte til næste år, mener webdanmark.com.

- Sørg derfor for, at der ligger en nyhedsmail klar i kundernes indbakke hver søndag morgen i december 2014, så I er top-of-mind, når forbrugerne sætter sig til tasterne, skriver webdanmark.com i sin analyse.

2. Københavnerne køber flest julegaver online

Selvom beboerne i hovedstaden kun udgør 31 procent af befolkningen, er det alligevel københavnerne, der står for 38 procent af ordrerne i julemåneden, viser webdanmark.coms tal. Det får webbureauet til at foreslå e-handlere, der selv har til huse i hovedstadsområdet, at de kan udregne, hvad det vil koste dem selv at levere pakkerne. 

- Du vil måske kunne gøre det billigere, når der er så mange ordrer i samme område. Det kan også være, du kan gøre det hurtigere end Post Danmark, og dermed sikre levering inden for fx 5 timer. Det kan være lige præcis det, der skal til, for at holde gang i omsætningen i de sidste dage op til jul, hvor kurven knækkede voldsomt i 2013, skriver webdanmark.com.

3. Ordrestørrelsen skrumper

- Der er ingen grund til at gå i panik, hvis du ser et fald i basket size i december måned – sådan er købsadfærden bare i december, skriver webdanmark.com i sin analyse.

Tallene viser, at den gennemsnitlige ordrestørrelse i december måned er 11,6 procent lavere end resten af året, og ifølge webbureauet kan det skyldes, at forbrugerne handler til andre - og ikke til dem selv. De bliver derfor ikke lige så fristet til at lægge mere end det, de kom efter, i den virtuelle indkøbskurv.

- Derudover ser vi en tendens til, at mange webshops tilbyder gratis fragt i forbindelse med julesalget, og det mindsker naturligvis også størrelsen på den gennemsnitlige basket size, lyder en anden forklaring fra webdanmark.com.

4. Priserne på Google AdWords presses i vejret

Der er hård konkurrence om klikkene i december, hvor butikkerne gerne vil have kunderne til at lægge vejen forbi lige netop deres webshop. Derfor er klikpriserne i gennemsnit 7,9 procent højere i december i forhold til november. Til gengæld falder priserne kraftigt efter jul, og det kan man med fordel udnytte, mener webdanmark.com.

- Hvis du sælger produkter, som også købes til eget forbrug, og som kunderne gerne vil vente nogle dage med at få leveret, kan du derfor med fordel give den fuld gas på AdWords i dagene efter jul og få nogle billige klik, fordi konkurrencen simpelthen er lavere. Selvom december primært handler om julegaver, skal man ikke glemme de almindelige “hverdagskøb”, som stadig skal købes, skriver webbureauet, der opfordrer til, at man kigger på sin konverteringsrate i perioden fra den 24. til den 26. december. Hvis den er på sit sædvanlige niveau, kan der være en fidus i at holde gang i Adwords i denne periode næste år.

5. Danskerne researcher gavekøb på mobilen, men køber sjældent derfra

Andelen af trafik fra mobile enheder stiger hele tiden, og i december måned udgjorde trafikken fra tablets og smartphones hele 42,7 procent. Det er dog hovedsagligt research, som kunderne bruger de mobile enheder til. De står nemlig kun for 27,4 procent af ordrerne.

- Den overordnede tendens er dog, at rigtig mange danskere bruger deres mobile enheder i forbindelse med julehandlen, så selvom de ikke køber noget fra deres smartphone, er der rigtig god grund til at sørge for, at de får en god oplevelse på sitet, så de kan finde de produkter, de leder efter. På den måde øger du chancen for, at de senere køber fra deres desktop device, skriver webbureauet.

Bureauet fremhæver også, at fysiske butikker med fordel kan gøre det nemt at finde frem til online, hvilke produkter man sælger - også selv de kun er tilgængelige i den fysiske butik.

- Kunderne forventer, at dit website afspejler din fysiske butik, så hvis de ikke kan finde produkterne på dit website, konkluderer de, at du heller ikke har dem i butikken – og så mister du salget, allerede mens kunderne sidder på Baresso, skriver webdanmark.com i sin analyse.

LÆS OGSÅ: Købet i den fysiske butik starter på nettet



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD