Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Dagens retail-ligning: VM = UX+UI IRL"

- Stine Grubbe, Rådgiver og Foredragsholder
Læs bloggen her

Dansk webshop går til angreb på snyltere

Onsdag den 21 marts 2018 kl. 06:00 af: Lise Møller Schilder - 0

Snylter-webshops kan tage både kunder og opmærksomhed fra de originale webshops. Nu indleder en dansk webshop en modkampagne.

En del webshops har fundet ud af, at de kan sælge kinesiske kopier af originale varer ved at kopiere de originale webshops design. Og det er et stort problem. Det mener virksomheden Anydone, der forhandler holdningskorrigerende tøj.

Webshoppen har blandt andet haft problemer med en anden webshop, som de mener snylter på deres hjemmeside.

– De har tidligere kopieret tekst og billeder direkte fra vores hjemmeside, de har købt AdWords med vores varemærker, og deres hjemmeside har direkte henvist til vores tv-reklamer. De kører konstant med et nedtællingstilbud på 50 procent på alle varer, som er prissat ud fra vores listepris. Det koster os estimeret 100.000 kroner hver eneste dag i tabt omsætning, siger Kenneth Gaardmand Avnsted, CEO i Anodyne.

Et voksende problem

At der er tale om et voksende problem, kan advokat og lektor ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet Torsten Bjørn Larsen bekræfte.

– Problemet med snyltervirksomheder er utvivlsomt stigende og grunder ofte i de enorme, kinesiske handelsplatforme som Wish og AliExpress. Snylterne – både danske og udenlandske – trawler disse sider igennem for produkter, der minder om eksisterende og populære produkter, forklarer han.

Politiet har ikke ressourser

E-mærket, der er en nonprofitorganisation, anmeldte i 2017 over 3000 hjemmesider til politiet, som var såkaldte snyltersider. Men ofte bliver sagerne ikke taget op.

– Retssystemet har få ressourcer til at gøre noget ved disse fupvirksomheder, og lykkes det, er konsekvenserne små. Selvom økonomisk it-kriminalitet er det hastigst voksende område i forhold til sager, bliver der ikke tildelt flere midler til politiet. Og når det gælder fupwebshops med danske bagmænd, er det den lokale politistation, der skal prioritere mellem terrorsikring og fupwebshops, og så er valget givet på forhånd, fortæller direktør for E-mærket, Jesper Arp-Hansen.

LÆS OGSÅ: Flere bliver snydt på nettetFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD