Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

En ud af otte unge er blevet snydt på nettet

Foto: detailfolk.dkMandag den 24 oktober 2016 kl. 11:07 af: Lise Møller Schilder

Mange unge er ikke kritiske nok, når de køber ting på nettet. Ny undersøgelse viser, at hver ottende ung mellem 12 og 25 er blevet snydt.

Næsten hver ottende ung mellem 12 og 25 år har indenfor et år oplevet at blive snydt i forbindelse med internethandel. Det viser tal fra Ungeprofilundersøgelsen 2015, skriver Metroxpress.

Helt præcis er det 11,9 procent af de unge, der fortæller at de indenfor de seneste 12 måneder er blevet snydt for penge eller varer, efter at de har handlet på nettet. 1,9 procent i aldersgruppen har oplevet, at nogen har anvendt deres betalingskort på nettet.

Globalt problem

Tallene viser, at selvom den klassiske ungdomskriminalitet er dalene, ser den ud til at være voksende på nettet. Det vurderer lektor i sociologi ved Københavns Universitet, Jakob Demant, som også har været med til at udarbejde undersøgelsen.

- Ungdomskriminalitet falder, og det har den gjort i mange år, men når vi ser på tal som det her, er der noget, som tyder på, at det kan være, ungdomskriminalitet ikke falder, men at den i højere grad flytter sig. Det er vi nødt til at være opmærksomme på i de kommende år, siger han.

Jakob Demant understreger, at gerningsmændene ikke nødvendigvis sidder i Danmark, således at ungdomskriminalitet er blevet langt mere global.

De unge oplever eksempelvis, at de har købt en kopivare i stedet for en original, eller at hjemmesiden de har købt fra, lukker kort efter pengene er trukket. 

LÆS OGSÅ: Falske konkurrencer på Facebook skal stoppesFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD