Coop klar til at satse på mindre butikker
Hos Coop er man godt tilfreds med den nye planlov, som får dagligvarekoncernen til at investere et trecifret millionbeløb i mindre butikker.
Dagligvarekoncernen Coop, som står bag blandt andet Kvickly, Superbrugsen, Dagli´brugsen, Fakta og Irma, er ’godt tilfreds’ med den nye planlov, som torsdag blev vedtaget af et flertal på Christiansborg. En lov, der blandt andet bestemmer, hvor store dagligvarebutikker må være i og uden for byer.
- Det er godt at se, at politikerne ønsker sammenhængskraft og bevarelse af de mindre byer, og det betyder, at vi fortsætter investeringer i vores mindre butikker i Dagli´Brugsen.
- Havde man fordoblet areal grænsen fra 1000 til 2000 m2, havde vi stoppet vores ambitiøse investeringsplaner, forklarer Coops administrerende direktør, Peter Høgsted.
Han oplyser, at Coop vil investere over 100 millioner kroner i mindre butikker.
Dagli´Brugsen har over det seneste halvandet år moderniseret 60 Dagli´Brugser, og tempoet sættes nu op. Yderligere 60 vil blive moderniseret i år. I de kommende år vil alle cirka 350 butikker blive ombygget.
Gavner lokalsamfund
En mere liberal lukkelov havde - ifølge Coop - medført etablering af mange discountbutikker, der ville være dobbelt så store, som de typisk er i dag. Det ville efter Coops vurdering have kostet omkring 100 byer deres sidste butik.
- Det er godt for vores mindre butikker, men det er først og fremmest godt for mange lokalsamfund over hele Danmark, der ellers havde risikeret at miste deres sidste butik, der ofte er byens livsnerve. Der er mange byer, der kan takke politikerne for den kloge beslutning, siger Peter Høgsted.
Lovforslaget om den nye planlov, som regeringspartiet Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative står bag, forventes fremsat i oktober 2016 med henblik på ikrafttrædelse i januar 2017.
LÆS OGSÅ: Ny planlov vedtaget: Det betyder den for detailhandlen
Overblik: Ny planlov
- Planlovens størrelsesbegrænsning for dagligvarebutikker i lokalcentre og som enkeltstående butikker vil fremover være 1.200 m2
- Størrelsesbegrænsningen for dagligvarebutikker i bymidter og bydelscentre vil fremover være 5.000 m2 mod 3.500 m2 i dag
- I aflastningsområder vil grænsen fremover være 3.900 m2, og der gives mulighed for at udlægge nye aflastningsområder (til sammenligning har hypermarkeder typisk størrelser på 10.000-25.000 m2)
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter