Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

SPONSORERET INDHOLDVærd at vide om muld til have og anlæg

Tirsdag den 20 oktober 2020 kl. 06:45

 Med muldjord kan du give sarte planter forspiring i hus eller drivhus i næringsrig jord, før planterne er klar til at tage ud i haven. Ved siden af det er muld kærkomment, når det gælder at give ny næring til bede, der efterhånden savner det. Ved at købe godt med muld til billig literpris har du ressourcen til at give bedet nyt liv, så dets blomster, buske og træer atter kan spire sundt frem mod sommeren.

Næringsrig muld giver bedet nyt liv

Alle de visne rosenknopper, du gennem årenes løb har klippet af og smidt til kompost, og alle bladene der blæser bort, berøver bedet for næringssalte. Ny muld købt i et byggemarked eller fra en nicheforretning på nettet afhjælper næringstabet. Muld indeholder meget humus, der har sit ophav i rester fra planter og dyr. Ligesom energirig mineralolie kommer fra fx plankton, henter også muld sin energi fra organiske stoffer ved siden af dens almindelige indhold af diverse næringssalte. 

Harpet muldjord eller ej?

Du kan med fordel skele til, om du ønsker harpet muldjord, der hverken indeholder sten eller rester fra planter af betydning. Den ens konsistens gør harpet muldjord let at arbejde med og velegnet til brug ved anlæg af fx havebede og græsplæner. Værdsætter du billedskønne haver, hvor selv bedenes jord er ensartet, er harpet muldjord vejen frem. Det bliver netop et spørgsmål om æstetik. 

Undgå overraskelser – budgettér for transport

Handelsmæssigt bør du ved køb af muld overveje, om du ønsker at fragte mulden selv eller have byggemarked eller nichebutik til at gøre det. Du sparer selvfølgelig ved at gøre det selv og får det hurtigt til din rådighed, men omvendt kan mængden af muld i ordren nødvendiggøre, at forhandler triller ud til dig med deres tunge maskineri for at aflevere muldjord. Tag højde for transport ved køb.

>> Læs mere på Boligum.dk

Ovenstående indhold er sponsoreretSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD