Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

SPONSORERET INDHOLDErgonomiske kontorstole giver en kropsholdning der holder

Tirsdag den 23 marts 2021 kl. 13:24

Vi har arbejdet hjemmefra i over 12 måneder. Vi har alt for længe siddet på den ikke-ergonomiske træstol i soveværelset eller arbejdsværelset i vores hjem og arbejdet 8 timer om dagen igennem et helt år med corona-nedlukninger. Det har kunne mærkes. Ikke kun på varmeregningen og overskuddet, men også fysisk med ondt i ryggen, og med spændinger i nakken og hovedpine, når vi vågner.

Hvis ikke man har tillagt det særlig værdi før, så gør man det nu: Efter mange måneder med hjemmekontor, er det gået op for danskerne, hvor vigtig ordentlige og ergonomiske kontorstole er for vores kropsholdning og velvære.

Det kan altid betale sig at investere i ergonomiske kontormøbler, da vi sidder ned de fleste timer i døgnet og dermed har kroppen brug for al den støtte og hjælp den kan få, så vi belaster vores krop mindst muligt og forebygger skader og smerter i led og muskler.

Hvordan vælger man den rette kontorstol?

Det handler om dine – og dine kollegers – trivsel. Det har stor indflydelse på både arbejdsglæde og produktiviteten, hvis arbejdsdagen giver skavanker såsom smerter og ondt i ryggen og nakken på grund af for ringe arbejdsvilkår. Men ikke to kroppe er ens, derfor har vi også forskellige behov, når det kommer til at vælge den rette, ergonomiske kontorstol, som giver en kropsholdning der holder. Således bør man kigge efter en stol der har mange indstillingsmuligheder, så den let kan tilpasses den enkeltes behov. Kig blandt andet efter at stolen kan tilpasses i sædehøjde, armlænshøjde, vippefunktion og ryglænsvinklen.

Kontorarbejde kan få dig ned med nakken

Kort og godt, så gør ergonomiske kontorstole det lettere for dig at udføre et godt stykke arbejde, fordi du meget bedre kan fokusere på at løse dine arbejdsopgaver, når du ikke samtidig døjer med ondt i nakke og skuldre forårsaget af netop dit arbejde. De fleste af os tænker ikke over, at vi sidder forkert og arbejder ergonomisk dårligt, før skaden er sket. Og når først smerterne er kommet, er de svære at komme af med igen.

Derfor bør alle med stillesiddende arbejde – uanset om det er hjemmefra, på kontoret eller som studerende bøjet hen over bøgerne - forebygge skader. Det klares dels ved at sørge for at kontormøblerne er ergonomiske og korrekt indstillet og dels ved selv at yde en indsats: Fysisk aktivitet i fritiden spiller en stor rolle i vores daglige trivsel og virker forebyggende på skader, som kommer af stillesiddende arbejde.

Så sørg for at få rørt dig i fritiden, stå op i løbet af arbejdsdagen og tænk over din holdning, når du sidder ned. Dét er en investering i dig selv, der holder.

 

>> Læs mere på Kinnarps

Ovenstående indhold er sponsoreretSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD