Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Slutningen på corona betyder starten på en ny markedsføringsplan"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

SPONSORERET INDHOLDDetailhandlen kan stadig tjene penge på eksklusive ure

Tirsdag den 21 januar 2020 kl. 12:31

Detailomsætningen har været stadig stigende i løbet af de sidste år, og én af de ting, som forbrugerne stadig er villige til at betale for, er eksklusive ure.

Dette kan for eksempel være Jaguar ure, som faktisk er et brand, der er meget sigende for danskernes forbrugsvaner. Disse ure er eksklusive og af høj kvalitet. Jaguar Swiss Made ure er dog ikke forbeholdt de rige og succesfulde – de koster en god sum penge, men de er til at betale for langt de fleste. 
 

En undersøgelse fra 2016 viser, at forbrugerne er villige til at betale

Mode og salget af ure hænger tæt sammen. I løbet af de sidste år er der kommet et endnu større fokus på mode hos den gængse dansker, og dette ses også i salget af Swiss made ure. En undersøgelse fra 2016 viser for eksempel, at forbrugere er villige til at betale næsten 100% mere for et ure, der har en inskription, hvor der står ”Swiss Made”.

Undersøgelsen konkluderer altså, at Swiss made ure kan sælges til en pris, der er næsten dobbelt så høj, som ure der er fremstillet uden for Schweiz.

Dette er en klar indikation på, at schweiziske ure er lig med kvalitet for forbrugeren. Den almindelige danske forbruger vil derved gerne betale ekstra for et Swiss made Jaguar ur – og dette er en klar fordel for detailhandlen i Danmark.
 

Danskerne bruger stadig mange penge på schweiziske ure

Dansk erhverv fremlagde i 2017 en rapport, der gav et overblik over danskernes forbrugsvaner, hvad angår e-handel. Denne rapport konkluderer blandt andet, at 6% af den samlede omsætning kom fra salg af smykker, ure, tasker og lignende.

En anden interessant pointe, der blev fremlagt i denne rapport, var, at kategorien ”ure, smykker og tasker” ofte bliver handlet fra en mobilenhed. Faktisk viste rapporten, at hver fjerde køb i denne kategori var foretaget fra en mobil. Dette er en klar opfordring til, at hvis du sælger ure online, bør du investere tid og kræfter i at optimere din webshop til mobile enheder.

Jaguar ure og andre Swiss made ure sælger altså stadig godt – både i fysiske butikker og på nettet. Herudover er det konkluderet, at danskerne er villige til at betale i dyre domme for disse ure. Men hvorfor er urene så populære?
 

Derfor er Swiss made ure populære

Inskriptionen ”Swiss Made” er for mange et tegn på kvalitet og eksklusivitet. Det er et brand i sig selv, som giver produktet en håndgribelig værdi for forbrugerne.

Berlingske har i løbet af det sidste årti skrevet om, hvordan interessen for ure har udviklet sig. Deres præmis for undersøgelsen er, at uret praktisk talt har mistet sin værdi, da alle danskere bærer rundt på en smartphone hele døgnet. Så hvis ikke for at vise klokken, hvorfor så?

Deres undersøgelse viser også, at interessen for ure (herunder schweiziske ure) er stigende. Trine Thorning, som er direktør for en brancheorganisation, der vedrører guldsmede, udtaler for eksempel til Berlingske, at målgruppen for køb af ure er blevet bredere. Hendes forklaring på dette er, at uret er blevet til et modefænomen.

Hun giver også et godt eksempel på, hvorfor produkter som for eksempel Jaguar ure er blevet mere populære. Nu koster et eksklusivt ur til mænd nemlig ikke op imod 50 eller 60.000 kroner længere. Der findes et stort udvalg af ure, som kan erhverves af langt de fleste.

I denne kategori af ”billige” eksklusive ure findes Jaguar ure. Men udover forholdet mellem pris og kvalitet, hvad er det så, der gør disse ure så populære?
 

Hvad gør Jaguar ure til noget specielt?

Jaguar Swiss made er noget for sig. Hvis forbrugeren vælger at købe et ur fra dette brand, er de garanteret en høj kvalitet – men også en kvalitet, de ikke har betalt overpris for.

Dette er den primære forklaring på, hvorfor Jaguar ure er så populære blandt danskerne.

Schweiziske ure er ligesom alle andre ure blevet et modefænomen – og et stempel på kvalitet. Så når Jaguar ure bliver påført inskriptionen ”Swiss Made” stiger både interessen, prisen og troværdigheden en hel del.

Det er simpelthen en kognitiv association, der finder sted hos langt størstedelen af forbrugerne. Når forbrugeren ser schweiziske ure, associerer de det automatisk med kvalitet.

Dette gør sig også gældende for Jaguar ure. Disse ure er blevet produceret siden 1938, hvor urmageren Peter Haas startede med at designe urene med inspiration fra det Sydamerikanske kattedyr.

Udover at Swiss made ure er et tegn på eksklusivitet og troværdighed, ligger der faktisk også mere bag. Når et ur bliver branded på denne måde, er det nemlig et bevis på, at det lever op til en vis kvalitetsstandard.

Dette er ligeledes ikke kun en inskription, der bliver anvendte på ure. Det bliver også brugt i andre brancher, og det har i mange år været et af de største tegn på sand kvalitet.

Den sidste, men ikke mindste, grund til, at forbrugerne er vilde med Jaguar ure, er, at de findes i et utal af flotte designs. Der er noget til personen, der gerne vil vise uret frem og være lidt flashy, men der er også ure, der er mere subtile og elegante. Og som tidligere konkluderet, er ure et modefænomen – og derfor er designet det essentielle.
 

Gør forbrugeren klogt i at investere i et ur?

Det er, som sagt, populært at købe eksklusive ure (som Jaguar ure), men er det klogt? Ureksperter forklarer, at køb af schweiziske ure faktisk kan være en god investering. Herudover forklarer eksperten, Kristian Haagen, til magasinet ”Penge”, at mange danskere (både mænd og kvinder) ser det som en god investering. Han forklarer, at det er vigtigt for forbrugeren at købe et ur, som han eller hun kan tage med sig i graven – så høj skal kvaliteten være. Mange forbrugere går derved efter et ur, som de kan give videre til børn som en materiel arv.

 

>> Læs mere på Ditur.dk

Ovenstående indhold er sponsoreretSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD