Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Sådan fejrer Coop 150-års jubilæum

I anledningen af Coops 150-års jubilæum har administrerende direktør, Peter Høgsted, bestilt en mosaikskulptur af den ikoniske Cirkelpige
Foto: CoopHistorien:

Da en kreds af Thisted-borgere med pastor H. C. Sonne i spidsen gik sammen og stiftede den første danske brugsforening 1866, var det ideen om medlemmernes egen butik, der skulle give dem ærlige varer til ærlige priser.

I de følgende år blev der etableret brugsforeninger i hele Danmark. De blev i 1896 samlet i FDB, som siden 2002 har heddet Coop, der i dag er blandt Danmarks førende udbyder af dagligvarer.

Andelsbevægelsen var dengang en vej til at afhjælpe social nød og skabe bedre levevilkår.

Siden da har Brugsen sammen med medlemmerne bidraget til udviklingen af det danske samfund og igennem årene sat mange nye dagsordener: Arbejdet for sund mad, styrket økologien, bidraget med rene og bæredygtige varer og givet forbrugeroplysning – med for eksempel Madpyramiden og Samvirke.

I dag er 1,5 millioner danskere medejere af den butik, hvor de køber dagligvarer. Det er ud af omkring 1200 Coop-butikker.

Kilde: Coop

Onsdag den 4 maj 2016 kl. 10:48 af: Søren Duran Duus

Ny hjemmeside, to bøger og dronningen er blandt andet med til at markere, at Danmarks første brugsforening blev stiftet den 6. maj 1866.

150 år.

Så langt går historien tilbage for det, som vi i dag kender som dagligvarekoncernen Coop.

Den 6. maj 1866 stiftede pastor Hans Chr. Sonne og en kreds af Thisted-borgere Danmarks første levedygtige brugsforening, og derfor kan Coop nu fejre 150-års jubilæum. Det markeres med en række begivenheder.

I eftermiddag, i dag onsdag, åbner Hendes Majestæt Dronningen en særudstilling på Designmuseum Danmark i København. Dronningen besøger og prøver den nye interaktive væg med underholdende og gamle indslag fra brugsforeningsbevægelsens historie.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander taler for de inviterede.

Markeringen af Coops 150-års jubilæum fortsætter den 10. maj på Danmarks Industrimuseum i Horsens. Her vil erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen også åbne en særudstilling og holde tale.

LÆS OGSÅ: Coop satser omsider på stort online-supermarked

Ny hjemmeside og mosaikskulptur

Coop, som blandt andet står bag Kvickly, Superbrugsen, Dagli´brugsen, Fakta og Irma, har også lavet en hjemmeside for at markere jubilæet. På coop150.dk kan man finde en digital tidslinje, som præsenterer danskernes madhistorie og Coops historie gennem 150 år.

Som en del af festlighederne i anledning af Coops fødselsdag har administrerende direktør Peter Høgsted bestilt en mosaikskulptur af den ikoniske Cirkelpige – det kendte og elskede logo for Coops kaffemærke, Cirkel Kaffe. Logoet, der blev skabt i 1955 af Aage Sikker Hansen, vandt i 2004 Dansk Design Centers Klassikerpris.

Tilmed udkommer to bøger i anledningen af Coops 150-års jubilæum, hvoraf den første, ’Vi mødes i Brugsen’ af Kristian Ditlev Jensen', er udkommet, ligesom en lang række aktiviteter venter til efteråret i de omkring 1200 Coop-butikker.

LÆS OGSÅ: To kæder hjælper Coop til flot årsregnskab - én kæde dumperFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD