Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Så meget arbejdede cheferne i 2015 og så meget tjente de

Foto: detailfolk.dk



Wednesday den 6 January 2016 kl. 10:05 af: Lise Møller Schilder

Her kan du få overblikket over, hvor mange timer lederne har arbejdet i det forgangne år, og hvad de fik i løn for deres anstrengelser.

I gennemsnit arbejder ledere i Danmark 44,4 timer om ugen. Det er dog kun halvdelen af lederne, der arbejder mere end 45 timer om ugen. Det viser en ny undersøgelse, som organisationen Lederne står bag. Undersøgelsen er lavet på baggrund af 18.626 svar fra lederne selv.

Undersøgelsen viser også, at hver femte leder, 22 procent, arbejder mere end 50 timer om ugen. Og af de 22 procent befinder en stor del sig på et højere ledelsesniveau. Der ser ifølge Lederne ud til at være en sammenhæng mellem, hvor højt ledelsesniveau man arbejder på, og hvor mange timer, man arbejder om ugen. Topledere arbejder i gennemsnit 50,1 timer om ugen.

Arbejder hjemme

En del af arbejdstimerne for toplederne bliver dog ikke brugt på kontoret, men henlægges til hjemmet. Faktisk arbejder toplederne i gennemsnit 6,4 timer hjemmefra. For mellemledere drejer det sig om 4,5 timer. Og det er ikke en dårlig idé, vurderer direktør hos Lederne Vibeke Skytte i en nyhed på ledernes hjemmeside.

- Muligheden for at arbejde hjemme kan være særdeles vigtig for, at den logistiske kabale går op for ledere og andre travle mennesker, som ofte ved siden af jobbet har en familie og børn, der skal hentes og bringes fra skole eller fritidsaktiviteter, forklarer hun. 

Vibeke Skytte understreger dog også, at det ikke er sundt at lægge alt for meget af arbejdstiden derhjemme, da det kan ødelægge dynamikken på arbejdspladsen.

Ledernes løn 2015

Undersøgelsen om ledernes arbejdstimer er lavet i forbindelse med en rapport over ledernes lønninger i perioden september 2014 til september 2015.

I den periode er forbrugerpriserne steget med 0,5 procent, mens lederne i den private sektor har oplevet en lønstigning på 2,6 procent - en forhøjelse fra året før, hvor stigningen var på 2,2 procent. I perioden 2014-2015 er de privatansatte lederes realløn derfor steget med 2,1 procent.

Den største lønstigning er sket på Fyn og i Nordjylland med en stigning på 4,6 procent begge steder. De ledere, der tjener mest, arbejder i virksomheder, som ligger i København og omegn. Her tjener de 10 procent højestlønnede i gennemsnit 91.000 kroner om måneden.

Ser man på de private topledere, viser det sig, at den gennemsnitlige private topleder på landsplan tjener 92.775 kroner om måneden. Mens de øverste 10 procent i gennemsnit tjener 135.000 kroner om måneden. 

Den gennemsnitlige månedsløn for alle privatansatte ledere på landsplan ligger på 54.476 kroner.

LÆS OGSÅ: Chefer: Her er de mærkeligste ting ansøgere har gjort



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD