Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Ny tænketank skal fremme madkvaliteten

Foto: Fresh Food People



Tænketankens mål:

• Vi er flere der spiser sammen, og vi spiser flere måltider sammen.
• Vi er flere der kan lave mad.
• Vi er blevet mere modige og mere villige til at prøve noget nyt.
• Vi laver oftere vores egen mad.
• ”Kvalitet” spiller en større rolle, når vi vælger mad og måltider.
 

Tuesday den 9 September 2014 kl. 06:00 af: Dennis Clausager

Fødevareministeren vil med en ny hurtigtarbejdende tænketank have debat om den danske madkultur. Et prominent navn er udnævnt til formand.

Kvalitet er blevet det nye sort i dagligvarebranchen, og nu vil fødevareminister Dan Jørgensen også have gang i debatten om mad og kvalitet i de danske hjem.

Derfor har ministeren nedsat en ny måltidstænketank, der har til opgave at komme med forslag til, hvordan man kan gøre madkulturen i Danmark stærkere, end den er i dag.

Formand allerede udnævnt

Som formand for tænketanken har fødevareminister Dan Jørgensen udnævnt adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade, som ser frem til arbejdet.

- Jeg er både glad og stolt over at være blevet bedt om at være formand for den nye måltidstænketank. Tænketanken falder godt i tråd med mit daglige arbejde i Landbrug & Fødevarer, og jeg er sikker på, jeg både kan trække på min viden herfra og fra min personlige interesse for, hvad og hvordan vi spiser, siger Søren Gade i en udtalelse.

Målet for tænketanken er blandt andet, at få kvalitet til at spille en større rolle når der vælges mad og måltider, og få danskerne til at blive mere modige og prøve noget nyt. En opgave som Søren Gade ser frem til.

- Danmark er et land med ufatteligt mange gode råvarer og en god måltidskultur, men alligevel er der langsomt ved at ske forandringer i den måde, vi spiser på. Det er helt naturligt, når et samfund udvikler sig, men derfor er det ofte en god ide at gøre sig forandringerne bevidst. For hvordan vil vi gerne have, vores måltidskultur skal være? Hvad er vigtigt for at skabe den største madglade og folkesundhed hos danskerne? Det er det vi skal forsøge at sætte fokus på, siger Søren Gade.

Hurtigt arbejde

Allerede i foråret 2015 skal den hurtigtarbejdende tænketank komme med anbefalinger til ministeren. Den består af 20 medlemmer fra hele spektret i fødevaresektoren med både kokke, eksperter og repræsentanter fra forskellige interesseorganisationer.

Søren Gade ser frem til at levere hurtige resultater med Måltidstænketanken.

- Det bliver et både spændende og udfordrende arbejde, at stå i spidsen for en gruppe meget enagerede madprofessionelle, der indenfor en kort periode skal komme til et konkret resultat. Men jeg er sikker på det, det nok skal lykkes. Alle i tænketanken har deres spidskompetence, og tilsammen repræsenterer vi virkelig meget viden, og det er tænketankens styrke, siger Søren Gade.

LÆS OGSÅ: Danskerne prioriterer pris over sundhed og økologi



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD