Mød manden bag Skousens turnarund
Med en utraditionel tilgang til detail har den 34-årige Jonas Dørken fået vendt Skousen til en succesforretning, fortæller han i et interview med detailfolk.dk.
Det er langt fra en klassisk detailprofil, som WhiteAway Group A/S valgte til at stå i spidsen for Skousen, da firmaet opkøbte kæden efter en konkurs i 2011.
Den it-ingeniøruddannede Jonas Dørken har ingen baggrund i detailbranchen andet end studiejob bag disken i forskellige butikker. Alligevel har han på tre år formået at vende en underskudsforretning til en spirende succes.
Et kig i selskabets regnskab viser, at Skousen sidste år havde et underskud på 471.000 kroner. Det skal ses i sammenhæng med et underskud, der året før lød på 1,6 millioner kroner og 13,5 millioner kroner i 2010, hvor kæden stadig blev drevet i det gamle regi. Regnskaberne skal samtidig ses i sammenhæng med de resterende selskaber i WhiteAway Group-koncernen, så reelt set har Skousen-forretningen bidraget positivt til koncernens bundlinje i de seneste to regnskabsår. Samtidig understreger Jonas Dørken, at der i år vil være sorte tal på bundlinjen, selvom han ikke kan udtale sig mere konkret om størrelsen.
- Jeg kan sige, at det samlet set går godt. Vi har en ret massiv vækst, og vi tjener også penge på det, slår han fast over for detailfolk.dk.
Har sit udgangspunkt online
Men hvordan har en 34-årig direktør uden detailerfaring fået vendt den synkende skude?
- Jeg er en meget utraditionel direktør og jeg har på fornemmelsen, at jeg tænker meget anderledes en andre i direktører i detailbranchen, forklarer Jonas Dørken.
Det kommer først og fremmest til udtryk i den måde, han tænker og driver forretningen på.
- Vi driver som udgangspunkt onlinehandel her i huset, siger Jonas Dørken.
Det gør sig ikke bare gældende på webshoppen Skousen.dk, men også i butikkerne. De køber nemlig ind via en særlig webshop designet til dem.
- Vi betragter det derfor som en ekstra online salgskanal, selvom den egentlig er offline, forklarer den adm. direktør.
Samtidig skar han væsentligt ned på de ansatte på hovedkontoret. Faktisk er ingen af de 50 ansatte, der sad på hovedkontoret under Skousen-familiens ejerskab, ansat i dag.
Nu sidder der 15, der har med Skousen specifikt at gøre, mens de forskellige selskaber i WhiteAway Group-koncernen også har en del fælles folk siddende. Al kommunikation foregår via en form for intranet, så telefondamer og kørende sælgere er sparet væk.
Jonas Dørken er ikke i tvivl om, at den måde han driver detail på, er fremtidens måde at drive detail på.
- Jeg tror, mange kommer til at tage ved lære af den måde, som vi gør tingene på her. Jeg tror, vi har fundet den rigtige løsning på den kæmpe udfordring det er at drive cross-channel, siger han.
Matcher laveste netpris i fysiske butikker
Derudover er det også Jonas Dørken, der har lanceret ideen om at matche den laveste netpris i det fysiske Skousen-butikker. Noget Skousen har markeret sig kraftigt på gennem flere markedsføringskampagner den seneste tid. Og der er en god grund til, at det er en rigtig god idé, mener den adm. direktør.
- Vi ved, at over 80 procent af de hvidevarer, der bliver købt i dag, bliver købt i de fysiske butikker. Det, tror jeg, er fordi, kunderne gerne vil se en sælger i øjnene og se og føle produktet, inden de køber. På den anden side er der internethandlen, der især vokser, fordi varerne her historisk set er billigere på nettet. Hvis man fjerner den faktor, der hedder pris, vil folk altså som udgangspunkt stadig helst handle i den fysiske butik. Når vi så siger, at vi matcher den laveste netpris, kan folk lige så godt gå ned i en butik og få den gode service, som Skousen er kendt for, forklarer Jonas Dørken.
Han understreger, at Skousen kan gøre det, fordi kæden i forvejen sidder på en stor del af netmarkedet for hårde hvidevarer og samtidig har et godt ry, som Danmarks ældste hvidevarekæde med erfaring, god service og lokal forankring. Men det er selvfølgelig ikke en gratis affære at matche den billigste netpris, når man fortsat har udgifterne til de fysiske butikker.
Artiklen fortsætter på næsten side
Forrige side | 1 2 | Næste side |
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter