Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Lidl i storstilet betalingssatsning

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 3 december 2014 kl. 11:10 af: Freja Thorbech

Som den første dagligvarekæde i Danmark indfører Lidl nu kontaktløs betaling i alle sine 94 danske butikker.

Nu bliver det hurtigere at betale for varerne ved kassen i Lidl.

Discountkæden forsøger sig som den første danske dagligvarekæde med såkaldt kontaktløs betaling. Det betyder, at kunderne blot skal holde deres kort op i nærheden af terminalen, som herefter opfanger et trådløst signal. Køber man for under 200 kroner, skal man heller ikke taste sin pinkode, før varerne er købt og betalt. 

- Hos Lidl vil vi gerne være først med at give kunderne nogle fordele, som de aktuelt ikke finder andre steder. Når vores kunder skal betale, så skal det helst være hurtigt, nemt og bekvemt, siger adm. direktør i Lidl Finn Tang i en udtalelse.

Flere danskere får mulighed for kontaktløs betaling

Endnu er løsningen så ny, at det kun er udvalgte betalingskort, der har indbygget den trådløse kommunikation kaldet ”Near Field Communication” eller NFC. Antallet af danske betalingskort med NFC er hastigt stigende og ventes snart at runde 400.000.

Lige nu er det Mastercard fra flere banker, der er udstyret med NFC-teknologi, men dankortet bliver kontaktløst i midten af 2015, så det snart er over en million danskere, der har et betalingskort, som er klar til kontaktløse betalinger. På sigt vil det også blive muligt at betale med mobiltelefoner med den indbyggede teknologi hos Lidl, så man slet ikke behøver at finde pungen frem, når der skal betales.

- Lidl’s skridt markerer sandsynligvis et gennembrud i Danmark, for danskerne er helt klar til at betale kontaktløst i butikkerne, vurderer adm. direktør Chris Lund-Hansen fra Point, som har leveret betalingsterminalerne og softwareløsningen til Lidl.

Lidl har positive erfaringer med den kontaktløse betalingsform fra flere af de andre europæiske lande, hvor kæden er til stede med mere end 10.000 butikker.

- Særligt i England, Irland og Finland har vi gode erfaringer med kontaktløs betaling, og derfor vil vi gerne være den første dagligvarekæde, som introducerer systemet i Danmark, siger Finn Tang.

Lidl åbnede de første butikker i Danmark i 2005 og har i dag 94 butikker rundt om i landet.

LÆS OGSÅ: Lidl ruster sig til øget ekspansionFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD