Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Er søgemaskineoptimering relevant for den fysiske butik?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Kiwi lukker 11 butikker før udgangen af marts

Foto: KiwiFredag den 29 januar 2016 kl. 13:06 af: Lise Møller Schilder - 0

11 af Kiwis butikker har performet så dårligt, at de nu lukker ned om senest to måneder. Kiwi gentager derfor sin strategi fra sidste år.

Kiwi har ikke været helt så heldig med at placere en række af sine butikker, og derfor melder kæden nu ud, at man vil lukke 11 butikker inden udgangen af marts. Det skriver Kiwi i en pressemeddelelse.

- Tiden er løbet fra nogle af vores placeringer og lokaler. Blandt andet fordi by- og butiksudviklingen de pågældende steder har ændret sig meget siden 2008, hvor vi startede op i Danmark, siger kædedirektør i KIWI, Carsten Hansen, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Enkelte nyere butikker, der bliver lukket, må vi desværre karakterisere som fejlplaceringer. Så selv om vores medarbejdere har kæmpet hårdt hele vejen, har vi måttet konkludere, at nogle butikker ligger på urentable placeringer.

Samme strategi som sidste år

For præcis et år siden anvendte Kiwi samme strategi. Her meldte man ud, at man ville lukke 13 butikker af sit dengang 107 butikker store butiksnet.

Dengang skrev Kiwi også, at man ville udvide med 15 nye butikker, hvilket ikke ser ud til at være lykkedes, med mindre der sidenhen er lukket endnu flere butikker.

Sammenligner man Kiwis butiksnet for et år siden, som var på 107 butikker, så er der i hvert fald ikke kommet flere butikker til. I dag er der nemlig kun 103 butikker. 

Flere butikker lukker måske

De 11 butikker, der lukker inden udgangen af marts, ligger i Hadsten, Løgten, Varbergvej i Haderslev, Dronninglund, Nørre Lyndelse, Korsør, Århusvej i Randers, Hospitalsvej i Nykøbing Falster, Ringstedgade i Næstved, Aabenraa og Skive.

Samtidig er Kiwi ved at forhandle om fremtiden for yderligere to til tre urentable butikker. Så det endelige antal butikker, der bliver lukket denne gang, kan risikere at lande på 14.

Regner med at åbne 15 butikker 

På trods af lukningerne har Kiwi dog ikke opgivet håbet om at udvide i Danmark. Man vil nemlig åbne 15 nye butikker i løbet af 2016. Samlet set betyder det derfor, at Kiwi måske udvider med mellem én til fire butikker, hvis man trækker de lukkede butikker fra, og ikke sammenligner med antallet af butikker for et år siden.

- Frem til sommerferien åbner Kiwi butikker i Frederikshavn, Brøndby, Malling, Slagelse, København K, Holbæk og 2 butikker i Valby, skriver Kiwi i pressemeddelelsen.

Kiwi skriver også, at man vil forsøge at genplacere alle de berørte medarbejdere fra de lukkede butikker. Det vil komme til at ske i andre Kiwi-butikker eller i andre af Dagrofas kæder, som tæller Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

- Hvor beklageligt det end er for vores dygtige medarbejdere, der har kæmpet hårdt for deres butik, så er det naturligt, at vi løbende evaluerer butiksnettet og trimmer, hvor det er nødvendigt. Herved sikrer vi, at vi bygger forretningen på et sundt og rentabelt butiksnet, siger kædedirektør i Kiwi, Carsten Hansen.

LÆS OGSÅ: KIWI lukker 13 butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD