Irma vil sætte nye dagligvarestandarder
Med en ny flagskibsbutik, der slog dørene op i fredags, vil Irma sætte kvalitet, økologi og varernes historie i højsædet.
Fredag eftermiddag kunne fødevareminister Dan Jørgensen (S) klippe snoren over til det, der er Irmas bud på fremtidens supermarked.
Den 128 år gamle kæde havde inviteret til en storstilet åbningsfest i den nye flagskibsbutik i Axelborg-bygningen i København. Her præsenterede Irma et helt nyt butikskoncept, hvor fødevarekvalitet, økologi, varehistorien og rådgivning er i fokus.
Butikken er blevet til i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, der har til huse lige oven over og ejer butikslokalerne. Organisationens medlemmer i landbruget får her en mulighed for at præsentere deres produkter direkte for kunderne.
- Afstanden fra producenterne til forbrugerne skal være så kort som mulig, sagde Jesper Uggerhøj blandt andet i sin åbningstale til de mange fremmødte.
Og både fødevareminister Dan Jørgensen (S) og formand for Landbrug & Fødevarer Søren Gade havde kun rosende ord til overs for butikken og konceptet, da de hver især fik mulighed for at sige et par ord.
Et større fokus på varerne
Den 600 kvadratmeter store butik kan byde på en række nye tiltag. I bunden ligger således både en slagterafdeling og et osteri. Ligesom producenterne i et dertil indrettet køkken i et hjørne af butikken får mulighed for at tilberede diverse produkter til kunderne.
Irma kan også byde på en måltidsløsning i samarbejde med Cofoco, en grøntafdeling, der følger årstiderne, og en afdeling med friskbagt brød.
Generelt er der kommet et langt større fokus på varerne, forklarede kædedirektør Jesper Uggerhøj efter præsentationen til detailfolk.dk.
- Vi havde længe syntes, at der i mange andre supermarkeder er fokus på alt andet end madvarer. Det ville vi gerne lave om. Vi har derfor givet dem mere plads og sat mere fokus på historierne og madglæden, siger Jesper Uggerhøj.
Han skyder på, at cirka 10 procent af de godt 3.000 varenumre er helt nye varer.
- Men vi synes også, at der var eksisterende varer, der ikke kom rigtig til deres ret, og hvor historien ikke blev fortalt. De har fået mere plads nu, siger han. Og henviser samtidig til indretningen med helt nye elementer, der blandt andet bringer køle- og frostvarer op i øjenhøjde i stedet for, at man skal kigge ned.
Kan være med på fødevare-beatet
Det store varefokus glæder også butikschef i den nye butik, Christian Rud. Han er hentet internt og har været i kæden siden han var 15 år gammel.
- Hele tankegangen er ny. Og eksempelvis har vi droslet helt ned på prisskiltene, så det ikke er prisen, men varerne, der er i fokus. Vi vil gerne inspirere vores kunder, siger han til detailfolk.dk.
Butikschefen glæder sig samtidig over muligheden for at kunne bestille varer direkte fra producenterne i den mængde, det er nødvendigt uden at skulle forholde sig til kædeaftaler og forhåndsbestemte mængder.
- Det giver os en mulighed for at være med på beatet inden for nye varer, når vi kan gå uden om systemet, forklarer han.
Jesper Uggerhøj understreger, at der er tale om en testbutik, hvor kæden kan prøve konceptet af og få kundernes indput, men han har en drøm om, at det på sigt kan komme ud i alle butikker. Helt konkret regner han dog med, at man tager butiksindretningen med, når man fremover åbner nye Irma-butikker.
Irmas bud på Coops madmanifest
Også Coop topchef Peter Høgsted havde lagt vejen forbi åbningen, og han glædede sig over at den nye butik ligger fint i tråd med det madmanifest, han præsenterede tidligere på året.
LÆS OGSÅ: Ny ambitiøs plan: Sådan vil Coop skabe dagligvarerevolution
- Det her er Irmas svar på Coops madmanifest. Det tester vi på, og så arbejder vi videre med, hvad svaret er i de andre kæder. SuperBrugsen har også lanceret sit bud med et slagterunivers, og de resterende kæder vil også komme med deres individuelle svar på manifestet baseret på, hvem deres kunder er, siger Peter Høgsted til detailfolk.dk.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter