Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Discountkrigen raser- hvem mon overlever?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Hver fjerde har spist supermarkedernes skrald

Foto: morguefile.com



Tirsdag den 22 april 2014 kl. 18:30 af: Newspaq - 0

Tæt på hver fjerde dansker har prøvet at spise mad, der har været en tur i supermarkedernes affaldscontainere.

20 plader økologisk luksus-chokolade, der er få dage fra at overskride sidste salgsdato, er et godt eksempel på, hvad man kan finde i supermarkedernes affaldscontainere.

Med mere fokus på madspild samler "skraldere", der efterhånden er blevet et udbredt fænomen, spiselig mad, som er kasseret af butikkerne, selv om det kan være ulovligt.

En undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress viser, at det faktisk er 23 procent af danskerne, der har prøvet at spise skrald.

Selv om det kan lyde ulækkert, er det ikke farligt ifølge fødevare- og hygiejneekspert Michael René:

- Hvis emballagen ikke er brudt, er det ikke farligt at spise mad, hvor holdbarhedsdatoen er udløbet. Kvaliteten kan være forringet, men hvis man ikke har noget imod for eksempel klumper i mælken, så sker der ikke noget, siger han til metroxpress.

Stol på egen dømmekraft

Han mener, man skal stole på sin egen dømmekraft, når det gælder madens tilstand:

- Hvis en emballage har ligget i en container, så skal man se på emballagen som forurenet. Men man kan sagtens bruge sin sunde fornuft og dufte og kigge på varen og vurdere, om den kan spises, siger han.

Fra december 2014 må butikker sælge varer, der har overskredet "mindst holdbar til". Men den hurtigste løsning lige nu er at ændre prisen på varerne, mener stifteren af forbrugerbevægelsen "Stop Spild Af Mad":

- Skraldere er et bevis på, at der er mad, der kan spises, i containerne. Skraldere er også et tegn på, at problemet med madspild ikke er løst. Madspild skal stoppes, før det rammer containeren. For eksempel ved at sætte prisen ned på mad, der er tæt på udløbsdatoen, forklarer Selina Juul til metroxpress.

LÆS OGSÅ: DøgnNetto vil undgå madspild



Flere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)



Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:



Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)






Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD