Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Hvornår har du sidst sagt tak til en kunde?"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

H&M forsvarer sig mod anklager om CSR-fup

Fabriksmedarbejder hos en af H&M's leverandører i Bangladesh. Foto: Pressefoto fra H&M
Tirsdag den 6 oktober 2015 kl. 09:30 af: Lise Møller Schilder - 0

H&M kan ikke genkende det billede, som Clean Clothes Campaign beskriver af forholdene på de fabrikker, hvor H&M får produceret tøj.

Mandag bragte vi her på detailfolk.dk artiklen 'H&M anklages for fup med CSR-rapport' om, at forholdene på de fabrikker, som H&M får produceret tøj på, langt fra er så sikre, som H&M har beskrevet i sin Sustainability Report. 

H&M mener dog ikke, at rapporten er retvisende. Virksomheden var den første til at underskrive Bangladesh Accord on Fire and Building Safety i 2013, der skulle sikre bedre og mere sikre arbejdsforhold for arbejderne på tekstilfabrikkerne. Efter H&M havde underskrevet, fulgte 200 andre brands.

- Det er en sag, vi prioriterer meget højt, og vi tror på, at vores indsats i samarbejde med de 200 andre brands kan være med til at nå dette mål. Derfor kan vi heller ikke genkende det billede, der tegnes af H&M i den seneste rapport fra Clean Clothes Campaign, skriver H&M's talskvinde i Danmark, Mia Møgelgaard, til detailfolk.dk.

Sikkerhed tager tid

På trods af H&M's indsats går det dog stadig langsomt med at få sikret fabrikkerne.

- Det er korrekt, at nogle af Akkordens aktiviteter er forsinket, hvilket vi også har skrevet i en offentliggjort pressemeddelelse den 30. september i år. Det er et omfattende og langvarigt arbejde, Akkorden og dets medlemmer har forpligtet sig til, og tekniske og strukturelle udfordringer i Bangladesh har vist sig at være mere tidskrævende end først antaget, skriver Mia Møgelgaard og fortsætter:

- Vi tager forsinkelserne alvorligt, men det er af høj prioritet, at vores indsats følger de høje kvalitetsstandarder, der er blevet besluttet imellem Akkordens 200 medlemmer og den bangladeshiske regering, og derfor sikrer vi os, at arbejdet bliver gjort ordentligt – også selvom det tager længere tid, end først antaget.

Mia Møgelgaard understreger, at der er en positiv fremgang på alle fabrikker, hvor H&M er det førende brand, hvilket blandt andet skyldes H&M’s 600 fuldtidsmedarbejdere i Bangladesh, der besøger leverandørfabrikkerne for at sikre, at de lever op til H&M's krav, så de når i mål med de planlagte forbedringer.

LÆS OGSÅ: Svensker med H&M-karriere ny Ralph Lauren-topchefFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD