Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Forstå hvorfor folk bruger adblocking – og lær af det!"

- Bjarke Bekhøj, Compell
Læs bloggen her

H&M anklages for racisme - popstjerne forlader brandet

Tirsdag den 9 januar 2018 kl. 08:55 - Kilde: The Daily Beast - 1

En shitstorm har ramt H&M, og brandets popstjerne-ambassadør har forladt samarbejdet med øjeblikkelig virkning.

En reklame for en hættetrøje har givet H&M store problemer. Hættetrøjen er til børn, og på den står der skrevet "coolest monkey in the jungle".

Trøjen bæres af en lille sort dreng i annoncen fra H&M, og det har skabt ramaskrig i USA. Det skriver mediet The Daily Beast.

Popstjerne chokeret

Annoncen har ligeledes fået den canadiske superstjerne The Weekend, hvis borgerlige navn er Abel Tesfaye, til at stoppe sit samarbejde med H&M med øjeblikkelig virkning.

"Vågnede i morges chokeret og flov over dette billede. Jeg er dybt fornærmet og vil ikke arbejde med @hm mere...," skriver The Weekend på Twitter.

Mange har undret sig over, at et sådan billede kan slippe igennem de mange forskellige mennesker, som skal godkende den type annoncer, før de sendes ud.  

En anden Twitter-bruger skrev følgende:

"Jeg har arbejdet for dem i årevis, og de er intetanende nogle gange. Hovedkontoret i Sverige er meget  ude af trit med problemstillinger i forhold til racisme og kulturelle og sociale udfordringer. De tror sikkert, at det er sødt."

H&M undskylder

H&M har siden trukket annoncen tilbage og har undskyldt i en pressemeddelelse

"Vi undskylder oprigtigt for at have fornærmet folk med dette billede af en trykt hættetrøje. Billedet er blevet fjernet fra alle onlinekanaler, og produktet vil ikke blive sat til salg i USA. Vi tror på mangfoldighed og integration i alt, hvad vi gør, og vi vil gennemgå alle vores interne politikker i overensstemmelse hermed for at undgå fremtidige problemer. "

LÆS OGSÅ: H&M går tilbage: Vil lukke fysiske butikker

Læs hele artiklen på The Daily Beast


Flere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (1) har kommenteretDaglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Kriss


09-01-2018 12:57

Virkelig en tosset fejl begået af H&M, men mere end en fejl er det vel ikke!? Jeg begriber ikke, hvor kompleks vores liv leves i dag, hvor udsigten til shitstorms ligge på lur lige rundt hjørnet, fordi folk konstant føler sig trådt på pga race, religion, politisk overbevisning og køn. Børn må sødt godt betegnes "abeunger" - men sorte børn må ikke, eller!?? Hvad er reglen for asiater?? Måske jeg bare ikke kan se sammenligningen mellem sort barn og abe. Jeg ser en køn dreng i en frisk grøn hoodie.

Debatter er godt, hysteri og shitstorms er bogstavelig talt noget lort, så kunne vi måske bruge 2018 på IKKE at føle os trådt under fode, ved den mindste anledning, eller hver gang nogen åbner munden, kikker sødt på os, eller anfægter vores holdninger. Kunne vi måske gå ud fra, at folk ikke taler eller ser ned på os, og kunne vi stå op for vores ret, uden at gå i selvsving?

....men jeg fatter jo heller ikke MeeToo budskabet i en sort nedringet, udringet Golden Globe prisuddelingskjole!?! Hvad er det lige disse kvinder i disse kjoler sætter fokus på - andet end en god sag, der synes at være gået i selvsving, så selve budskabet fortaber sig i endnu en mediestorm, som snart drukner i en anden mediestorm, hvis eg. en eller anden kendis mand kysser sit barn på munden etc.

 

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD