Fyrværkeri-sag kan sende T. Hansen-direktør i fængsel
I dag begynder retssagen mod T. Hansen-kæden, der kan betyde fængselsstraf til direktøren og koste kæden retten til at handle med fyrværkeri.
Det kan komme til at koste den landsdækkende butikskæde T. Hansen retten til at handle med fyrværkeri, hvis det lykkes anklagemyndigheden at få virksomheden dømt i en sag om ompakning af fyrværkeribatterier.
I straffesagen, der indledes tirsdag i Retten i Odense, kræver anklagemyndigheden T. Hansens fyrværkeri-datterselskab, LCH Fireworks A/S, idømt en bøde og frakendt retten til at handle med fyrværkeri.
Samtidig kræver anklageren fængselsstraf til T. Hansen-direktøren, Bent Hansen, der desuden, hvis det står til anklageren, skal miste retten til at være direktør eller medlem af bestyrelsen i et selskab, der handler med fyrværkeri.
Specialanklager Klaus Holten Kristensen, Fyns Politi, mener, at betingelserne for at frakende T. Hansen retten til at handle med fyrværkeri er opfyldt.
Sikkerhedsstyrelsen standsede salget
Bent Jensen og virksomheden er tiltalt for at have bedt en producent i Kina om at ompakke op mod 14.000 fyrværkeribatterier i sommeren 2011.
Ifølge anklageskriftet bad virksomheden i en e-mailkorrespondance om, at batterier med navnet "Kansas City" blev ompakket, så de kom til at hedde "Flames of Passion", og de fik sammen med det nye navn og også nyt sikkerhedsnummer.
Under det nye navn blev de i fyrværkerisæsonen det år markedsført i T. Hansens 76 butikker, indtil Sikkerhedsstyrelsen den 16. december 2011 standsede salget med et strakspåbud.
Virksomheden og direktøren er tiltalt for at fortsætte handlen, selv om styrelsen allerede den 22. november havde udstedt påbud om at standse salget og kalde batterierne tilbage.
- Der er langt hen ad vejen ikke uenighed om det faktiske i sagen. Og når man har foretaget ompakning - og det er ubestridt - i strid med dansk myndigheds afgørelse, så er det en alvorlig sag, siger Klaus Holten Kristensen.
Foruden overtrædelse af fyrværkerilovgivningen vil anklagemyndigheden også forsøge at få direktøren dømt efter den sjældent brugte paragraf 176 i straffeloven, der handler om fusk med mærkning af varer, og som kan give fængselsstraf.
Nægter sig skyldig
Bent Hansen nægter sig imidlertid skyldig. Han har udtalt, at han venter, at hverken virksomheden eller han selv ender med at blive dømt.
Retten har sat tre dage af til sagen, som bliver en strid om, hvorvidt der var grundlag for Sikkerhedsstyrelsens påbud til virksomheden, og hvorvidt den ompakning, der har fundet sted, er omfattet af straffelovens paragraf 176 eller ej.
Der falder dom i sagen senest den 4. februar.
/ritzau/
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter