Flammens tyske eventyr trækker overskuddet mod bunden
Restaurant Flammen
Driftsresultat (t.kr.)
2019: 1.375
2018: 3.779
2017: 19.297
Årets resultat før skat (t.kr.)
2019: 1.058
2018: 3.204
2017: 18.770
Årets resultat (t.kr.)
2019: 27
2018: 1.558
2017: 14.529
Kilde: Rosenfeldt og Sunddal Holding ApS, Årsrapport 2019
Bundlinjen fortsætter med at have kurs mod nullet i familieejet restaurantkæde, hvor den tyske satsning er en sten i skoen.
I 2016 toppede overskuddet i Restaurant Flammen med over 41 millioner kroner før skat. Siden er det kun gået den forkerte vej.
Selskabet bag Restaurant Flammen kommer i det seneste årsregnskab meget tæt på nulpunktet med en bundlinje på en million kroner før skat.
I Danmark kører forretningen “fornuftigt”, lyder meldingen fra ledelsen i en kommentar til nøgletallene. Værre ser det ud syd for grænsen, hvor Restaurant Flammen har en enkelt restaurant i Hamborg.
- Kædens tyske aktiviteter endte med et underskud før skat på 3,5 millioner kroner, skriver ledelsen og fortsætter:
- Forventningen til de tyske aktiviteter var mere præcist et nulresultat, men tilpasningen af Flammen-konceptet til tyske forhold har resulteret i større omkostninger end forventet.
Flere investeringer
Samtidig har Restaurant Flammen brugt 2019 på at gennemføre flere større investeringer.
- Disse tæller blandt andre udbygning af vores TakeAway-koncepter i alle restauranter på nær en enkelt, åbning af restauranten i Glostrup, udrulning af brunchkoncept i to restauranter samt igangsætning af en væsentlig strategiproces, skriver ledelsen.
Sidstnævnte er strategien “Flammen i dit liv,” som handler om at forbedre tilfredsheden blandt både gæster og medarbejdere.
Gode tegn for 2020
Restaurant Flammen, der har 13 egne restauranter i Danmark, mens
yderligere to bliver drevet af franchisetagere, har svært ved at sætte præcise mål for corona-året 2020.
I begyndelsen af året så kæden positive tegn på det tyske marked, men ligesom på det danske marked, blev omsætningen voldsomt påvirket af nedlukninger. Men over sommeren vente gæsterne tilbage.
- Trods påvirkningen af pandemien glæder ledelsen sig samtidig over, at næsten 100.000 gæster besøgte vores restauranter i juli 2020 og medvirkede til en måned med rekordaktivitet, skriver ledelsen.
- Det er et stærkt vidnesbyrd om, at vores gæster stadig er begejstrede for vores koncept, slår ledelsen fast.
LÆS OGSÅ: Iværksætter afprøver sit restaurant-koncept i udlandet
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter