Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Alle kender ROI, men har du fokus på ROE?"

- Morten Max, MAX - Retail Made Simple
Læs bloggen her

EU indfører ny mærkeordning for detailbranchen

det er denne type mærkeordning der fra 2019 erstattes af en ny og mere enkel.
Foto: detailfolk.dkTorsdag den 23 marts 2017 kl. 11:13 af: Dennis Clausager - 0

En revideret energimærkeordning får betydning for en stor del af detailbranchen og skulle gerne lette overblikket for kunderne.

EU-parlamentet og EU’s Ministerråd er blevet enige om en ny forordning for energimærker, som betyder, at forbrugerne fremover kun skal forholde sig til energimærker fra A til G, mens de gamle mærker A+, A++ og A+++ lægges i graven. De får betydning for de butikker der handler med f.eks. hårde hvidevarer, fladskærme og anden type elektronik.

Med den nye mærkningsordning er det fortsat er producentens ansvar at sikre, at der er et fysisk energimærke, som følger produktet hele vejen ud til forhandlerne og dermed forbrugerne. Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Glæde hos Dansk Erhverv

Hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, vækker den nye og mere enkle energimærkning glæde.

- Den nye enklere skala gør energimærkerne lettere at forstå for forbrugerne og giver samtidig producenterne incitament til at fortsætte udviklingen af mere energieffektive produkter, siger Jakob Lamm Zeuthen, der er miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv.

- Vi har set en hastig udvikling i energieffektiviteten i en lang række af de produkter, som vi omgiver os med i hverdagen, og derfor var tiden løbet fra den gamle skala. Den nye ordning vil styrke energieffektiviteten og gøre reglerne mere håndterbare for detailhandlen, fortsætter han.

Kort tid til ommærkning

Når EU-forordningen træder i kraft i 2019, får detailhandlen dog kun 14 dage til ommærke alle produkter med de nye mærker. Ommærkningen sker ikke på én gang, men for en eller flere produktgrupper ad gangen.

Med den korte tidsfrist mener Dansk Erhverv, at det kræver en fællesindsats af myndigheder, forbrugerorganisationer og erhvervsorganisationen, for at sikre en effektiv overgang til de nye mærker.

- 14 dage er meget kort tid til at få de nye mærker på plads i butikkerne. Der er mange små forhandlere, der ikke er medlem af en erhvervs- eller brancheorganisation, og som derfor på egen hånd skal orientere sig i ændringerne og ommærke produkterne. Derfor er det vigtigt, at myndighederne forstår detailhandlens udfordringer og hjælper til med at få ommærkningen til at ske effektivt, siger Jakob Lamm Zeuthen.

Dansk Erhverv og Jakob Lamm Zeuthen opfordrer de danske myndigheder til at gennemføre en informationskampagne om den nye mærkningsordning i samarbejde med forbruger- og erhvervsorganisationer.

Forordningen skal nu formelt godkendes af Rådet og Europa-Parlamentets plenarforsamling, og forventningen er, at de nye energimærker kan ses i de danske butikker i slutningen af 2019.

LÆS OGSÅ:EU-forslag er bombe under nethandelFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD