Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Forstå hvorfor folk bruger adblocking – og lær af det!"

- Bjarke Bekhøj, Compell
Læs bloggen her

EU-forslag er bombe under nethandel

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 18 maj 2016 kl. 14:30 af: Lise Møller Schilder - 0

Et hemmeligt dokument er blevet lækket fra EU-Kommissionen. Det viser, at Kommissionen vil tvinge netbutikkerne med vildt forslag.

En bombe under den danske nethandel. Så hårde er ordene fra Dansk Erhverv, efter at organisationen er kommet i besiddelse af et lækket dokument fra EU-Kommissionen. Dokumentet er et forslag om, at virksomheder skal have pligt til at sælge deres produkter til forbrugere i hele EU. Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse. 

Forslaget vil blive præsenteret den 25. maj og lækker op til, at netbutikker og serviceudbydere skal forpligtes til at sælge deres produkter til kunder over alt i EU, uden at kunderne må blive mødt med forskelle i vilkår, herunder forskellige priser.

- Forslaget er et vidtgående indgreb i virksomhedernes frihed til at drive virksomhed og til at yde den kundeservice, der passer til deres forretningsmodel. Det gavner ingen. De fleste virksomheder vil jo gerne sælge deres produkter i andre EU-lande, hvis det kan svare sig for dem. Men der er så mange barrierer forbundet med det, at det i praksis ikke er en forretningsmæssig forsvarlig beslutning for ret mange, siger markedschef i Dansk Erhverv, Lone Rasmussen, i pressemeddelelsen.

Kritiseret salgspligt

I dokumentet bliver der nævnt en såkaldt salgspligt. Salgspligten betyder, at alle netbutikker i EU får pligt til at sælge til alle forbrugere på det europæiske marked, men butikkerne får ikke pligt til at levere. Leveringen må forbrugerne selv stå for, eventuelt ved hjælp af en transportør, men så kan de også nøjes med at betale moms i virksomhedens hjemland. Det sidste bekymrer også Dansk Erhverv.

- Som forslaget er skrevet, frygter vi, at det vil åbne op for systematisk omgåelse af momsreglerne. Hvis udenlandske netbutikker kan slippe for at betale den høje danske moms, når de sælger til danske forbrugere, bliver det svært for danske virksomheder at konkurrere, siger Lone Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv klager til EU over tyske pantreglerFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD