Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Disse kæder forsvandt i 2016





Monday den 21 November 2016 kl. 10:34 - Kilde: Søndagsavisen

Hårdere konkurrence betyder, at en række kæder enten er lukket, opkøbt eller har trukket sig fra Danmark i 2016.

Konkurrencen fra internettet har gjort det svært for de fysiske butikker i Danmark. Men det er langt fra den eneste grund til, at en række kæder ikke længere kan ses i bybilledet. Det skriver Søndagsavisen, der har lavet en oversigt over de kæder, som ikke længere er i Danmark.

Baresso

Kæden, der bestod af 48 caféer blev i 2015 solgt til et tysk investeringsselskab. Det betyder, at Baresso nu lanceres under navnet Espresso House, der allerede har caféer i Norge, Sverige og Finland. Om to år er alle Baresso-caféerne omdannet til Espresso House.

Computercity

Den svenske kæde har 24 år på bagen i Danmark. Det slutter dog nu, hvor kæden lukker ni af sine 10 varehuse og fyrer de fleste ansatte i Danmark. Kæden genopstår som netbutik under navnet NetonNet. 

Fona

Der var nærmest tale om afviklingen af et nationalklenodie, da Fona måtte kaste håndklædet i ringen og erklære sig for konkurs i starten af 2016. Fona åbnede i 1926 og havde således 90 år på bagen. Elgiganten har overtaget 10 butikker, mens resten er lukket.

Statoil og Shell

Både Shell og Statoil har solgt deres danske tankstationer til canadiske Couche-Tard. Tankstationerne bliver omdannet til Cirkle K-stationer. Generelt har tankstationerne haft det hårdt, efter lukkeloven gjorde det muligt for supermarkederne at holde åbent til klokken 22.

Stadium

Svenskerne har trukket flere kæder fra det danske. Også den svenske sportskæde Stadium har valgt at trække sig ud af Danmark, som kæden ellers har været tilstede i siden 2000. Flere års underskud har betydet, at Stadium i 2016 valgte at blive overtaget af den jyske sportskæde Sport 24, som driver butikkerne videre under eget navn.

LÆS OGSÅ: Imerco overtager Inspiration

Læs hele artiklen på Søndagsavisen


Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD