Detailekspert: Der kommer flere sociale butikker
Om Wefood:
Folkekirkens Nødhjælp, der står bag det alternative supermarked 'Wefood', sender overskuddet fra butikken til organisationens arbejde rundt om i verden. Butikken sælger kun varer, der lever op til fødevaresikkerhedsloven, og almindelige mennesker må ikke donere overskudsvarer fra deres egne køkken- eller køleskabe.
Kilde: Wefood
Den helt nye konceptbutik ’Wefood’ har fået en forrygende start, og tendensen med sociale butikker vil tage til, vurderer ekspert.
Som detailfolk.dk har skrevet, var prinsesse Marie og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen blandt de mange fremmødte ved mandagens åbning af Danmarks første supermarked med overskudsvarer.
'Wefood'-butikken på Amagerbrogade på Amager er et overskudssupermarked, hvor der sælges mad- og forbrugsvarer, som ikke længere kan sælges i almindelige supermarkeder. Priserne er lave og ikke faste.
Ifølge ekspert i forbrugeradfærd og detailhandel Dorte Wimmer ser vi lige nu en tendens, hun beskriver som ’forbrug med mere mening og bevidsthed’, oplyser TV 2.
- Jeg tror, at Wefood kan dukke op flere steder i de større byer. Men jeg tror ikke, at markedet er stort nok til at have butikker i mindre byer, siger Dorte Wimmer til TV 2.
Ifølge eksperten lægger Wefood-konceptet sig i slipstrømmen af en række andre initiativer, der tjener samme formål: At begrænse madspild og være mere bevidst som forbruger.
- Vi ser eksempelvis, at flere supermarkeder som Rema 1000 og Coop arbejder for at begrænse madspild, og at andre butikker giver mulighed for at købe varer uden emballage, så miljøbelastningen er mindre, siger Dorte Wimmer.
LÆS OGSÅ: Danmarks første supermarked uden faste priser åbnet
Konventionelle discountbutikker
Hos brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd hilser direktør John Wagner Wefood velkommen, men skulle butikken vokse til 200 lignende butikker rundt omkring i landet, er situationen en anden.
- Så er det et udtryk for, at vi ikke har gjort det godt nok, siger John Wagner TV 2.
- Derfor skal vi blive bedre til at forudse, hvad vi skal sælge, så vi helt kan undgå overproduktion og dermed undgår at skulle smide en masse varer ud, siger han.
Dorte Wimmer er dog overbevist om, at Wefood aldrig bliver en direkte konkurrent til de konventionelle discountbutikker.
- Det bliver ikke en konkurrent. Udvalget er så skiftende, at det nærmere til være et supplement, fordi sortimentet ikke er fast. Man kan gå på jagt efter de gode tilbud, så det appellerer mere til jagtinstinktet, siger eksperten i forbrugeradfærd og detailhandel.
Se billeder fra åbningen af Wefood-butikken ved at klikke her
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter