Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Analyse: Disse varer køber danskerne på nettet

Fredag den 23 december 2016 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

I en ny rapport kortlægger Dansk Erhverv danskernes indkøbsvaner på nettet. Se de mest populære varegrupper her.

Når en gennemsnitlig dansker køber ind på nettet, så er der en god chance for, at der ligger tøj eller elektronik i den virtuelle indkøbskurv. Det fremgår af rapporten Dansk Erhvervs e-analyse 2016, som blandt andet løfter sløret for, hvad danskerne helst køber online.

Den mest populære varegruppe i år har været tøj og sko, som står for 23 procent af de samlede varekøb. Nummer to på listen er elektronik med 17 procent, mens personlig pleje kommer ind på tredjepladsen med otte procent. Tryksager og udstyr til sport og fritid fuldender top fem.

På det seneste har der været stor konkurrence på markedet for salg af dagligvare på nettet, men denne kategori udgør blot en fem procent af det samlede varesalg og ligger nede som nummer otte på listen.

Elektronik har størst omsætning

Selvom tøj og sko hører til de mest populære varer, så er det ikke her man finder den største omsætning. 20 procent af det samlede beløb bliver brugt i denne kategori, hvilket er nok til en andenplads, mens salget af elektronik ligger nummer et med 21 procent. På tredjepladsen er hvidevarer og husholdningsartikler.

- E-handel af hvidevarer og husholdningsartikler kommer ind på en 3. plads, når man ser på de beløb, danskerne e-handler for, selvom kategorien er på en 7. plads, for så vidt angår antal køb. Det giver god mening, idet det ofte er relativt dyre produkter, der bliver købt i denne kategori, lyder det i rapporten.

Ifølge rapporten vil den samlede e-handel runde 110 milliarder i 2016. Indkøb af varer udgør 39 procent af de samlede indkøb, mens salg af services står for 60 procent. Streaming og download ligger på en enkelt procent.

Se hele rapporten her.

LÆS OGSÅ: Dansk e-handel i voldsom vækstFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD