Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Coop Italien åbner intelligent supermarked

Tirsdag den 20 december 2016 kl. 10:35 - Kilde: Retaildetail

Amazon har ikke patent på fremtidens supermarked. Coop Italien har åbnet et nyt supermarked, som både overvåger og informerer

Fremtidens supermarked blev præsenteret af Coop Italien i 2015 på World Expo i Milan. Nu er supermarkedet så blevet til virkelighed i selv samme by. Det skriver mediet Retaildetail.

Supermarkedet er fyldt med interaktiv teknologi, der både informerer forbrugeren om eget forbrug, og om hele den handelskæde fødevarerne har været igennem, inden de bliver solgt. Derudver informerer skærmene også om fødevarernes indhold i forhold til ernæring, allergier, og hvordan man skal håndtere det medfølgende affald fra emballagen.

Teknologi følger bevægelser

Når en forbruger rører et bestemt produkt, kommer informationen om produktet op på en tilhørende skærm. Det kan lade sig gøre, fordi Microsoft Kinect-teknologien, gør det muligt at spore kundens bevægelser.

Derudover har butikken interaktive touchscreens rundt omkring og en 20 meter lang videovæg med 54 små skærme. Disse skærme giver en masse information om butikkens produkter, salgsstatistik, opskrifter og interaktion på de sociale medier. 

Bæredygtigt forbrug

Supermarkedet er designet af professor Carlo Ratti fra Massachusetts Institute of Technology (MIT).

- Hvert produkt er sin egen butik. I fremtiden vil vi få mulighed for at vide alting om det æble vi kigger på; fra hvilket træ det kommer fra, CO2-forbruget i forbindelse med produktionen, kemikalierne det er udsat for og hele dets rejse til supermarkedet, siger Carlo Ratti ifølge Retaildetail.

Han regner med at øget data om forbruget vil gøre kunderne mere opmærksomme på deres forbrug, så det bliver mere bæredygtigt.

LÆS OGSÅ: Efter Amazon Go - her er fremtiden for detailbranchen

Læs hele artiklen på Retaildetail


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD