Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Alle kender ROI, men har du fokus på ROE?"

- Morten Max, MAX - Retail Made Simple
Læs bloggen her

Bæredygtige æg - Nu som byggeklodser

Foto: HedegaardTorsdag den 7 november 2013 kl. 06:10 af: Dennis Clausager - 0

Æggebakker der bliver til legetøj efter endt brug, har nu ramt de danske og svenske butikshylder. En dansk virksomhed står bag den innovative succes med globalt potentiale.

Aldrig har der været større fokus på CSR og bæredygtighed, også blandt danske virksomheder. Og nu har et dansk firma måske en global succes i støbeskeen. Æggebakker der efter en tur i opvaskemaskinen, bliver til legetøj i form af byggeklodser til børn.

International opmærksomhed

Virksomheden Hedegaard har produceret æg i mere end 30 år og leverer i Danmark alene mere end halvdelen af de skalæg, der sælges. I et forsøg på at begrænse mængden af affald, vækker virksomheden nu international opsigt med deres innovative æggebakker, eggyplay.

LÆS OGSÅ: H&M-kunder skal stemme om CSR-millioner

For nylig blev eggyplay® fremvist på en af verdens største fødevaremesser, Anuga i Køln, og begejstringen var i følge Hedegaard stor hos de internationale indkøbere og medier med fokus på fødevareinnovation.

- Der er ingen tvivl om, at vi har ramt noget rigtigt. Vi har en forventning om, at vi kan eksportere både æg og især emballage til hele verden. Vi har seriøse henvendelser fra mere end 20 lande, og vi skal nu i gang med at øge produktionen af eggyplay® og derefter at udvikle konceptet yderligere, siger adm.dir. i Hedegaard foods, Ivan Noes Jørgensen.

Pligt til nytænkning

Ifølge Ivan Noes Jørgensen bør man som ansvarlig virksomhed gøre sit til at begrænse de store mængder affald som fødevarebranchen og forbrugere sammen skaber.

- Udgangspunktet har været, at vi gerne vil bidrage til at nedbringe den stigende mængde affald, der anvendes til emballering af fødevarer. Derfor har vi som fødevarevirksomhed pligt til at nytænke emballagen, og det er lykkedes ved, at Hedegaard foods sammen med en industriel designer, en formmager og en plastproducent har udviklet den nye æggebakke, der både kan genanvendes som emballage, som plast eller endnu mere spændende: som byggeklods.

Eggyplay® er æggebakker, der er produceret i formstøbt polypropylen-plast, der efter brug og en tur i opvaskemaskinen kan anvendes som byggeklodser til mange timers leg. Eggyplay® er i øvrigt CE-mærket og godkendt til leg og fås foreløbig i et udvalg på fire farver. Hedegaard har dog planer om at skiftende årstider og højtider vil sætte sit præg på fremtidens farver og temaer.

Eggyplay har netop ramt de danske og svenske butikshylder.

LÆS OGSÅ:  Bæredygtige fisk for milliarder svømmer mod dagligvaregigantFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD