Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Afgørelse: Nets skal sænke dankortgebyrer på nettet

Foto: Detailfolk.dkTorsdag den 23 maj 2013 kl. 09:02 af: Freja Thorbech

En ny afgørelse slår fast, at dankortgebyret ved e-handel skal sættes ned. Det sparer netbutikkerne for millioner, mener forening.

De danske netbutikker og forbrugere kan se frem til, at dankortgebyrerne på nettet sænkes med 36 procent.

Det er en ny afgørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der slår fast, at Nets, der håndterer de danske dankortbetalinger, skal sænke gebyret for dankortbetalinger på nettet.

- Nets kunder har hidtil betalt en betydelig overpris for at tage imod dankortbetalinger på nettet. Vores afgørelse sætter en stopper for det, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, i en udtalelse.

Længere tids uenighed

Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) og Nets har gennem længere tid været uenige om størrelsen på gebyret for betalinger med dankort på nettet. Nets satte i januar gebyret ned, efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i november sidste år - på baggrund af en klage fra FDIH - slog fast, at de tidligere har opkrævet ulovligt høje gebyrer for betalinger på nettet.

LÆS OGSÅ: Lavere dankortgebyrer på vej

I den nye afgørelse slår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fast, at gebyrnedsættelsen i november ikke var nok, og sætter konkrete tal på, hvor høje gebyrerne må være. Det betyder, at gebyret når danskerne bruger dankortet fra computeren derhjemme højst må være på 1,20 kroner i gennemsnit.

- Generelt er vi ikke glade for at skulle fastsætte priserne direkte. Derfor undlod vi i november at diktere niveauet for lavere gebyrer i håb om, at Nets i forhandlinger med markedets aktører ville sætte gebyrerne ned til et rimeligt niveau. Det er ikke sket, så det har desværre vist sig nødvendigt at gribe ind igen, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agnete Gersing.

Kan spare butikker og forbrugere for millioner

Hos FDIH vækker afgørelsen glæde, mens Nets har valgt at anke sagen til Konkurrenceankenævnet. Det giver dog ikke skår i glæden hos de danske netbutikkers forening.

- Vi er spændte på ankenævnets kendelse, men vi forventer igen en klar tilkendegivelse af, at Nets’ Dankortgebyrer siden 2008 har været og fortsat er for høje, siger adm. direktør i FDIH, Annette Falberg.

Hun mener, at afgørelsen vil betyde millionbesparelser for såvel netbutikker som forbrugere. 

- Styrelsen nye afgørelse svarer til et fald i priserne på omkring 36 procent, og det sparer e-handel i Danmark for 24 millioner kroner alene i år, og 58 millioner kroner i 2014. Samlet set kan dette gebyrniveau spare danske forbrugere og netbutikker for over en halv milliard kroner frem mod 2020, når vi fremskriver udviklingen efter de tal, vi kender i dag, siger Annette Falberg.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD