Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Iværksætteri: Vigtige faktorer i opstarten"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Netbutikker vinder stor gebyrsag over Nets

Foto: morguefile.comFredag den 30 november 2012 kl. 09:32 af: Simone Hansen - 0

De danske forbrugere kan se frem til lavere dankortgebyrer, når de handler på nettet. Betalingskortudbyderen Nets skal sætte gebyrprisen ned, fastslår styrelse.

- Nets skal bringe sine gebyrer for betaling med dankort på nettet ned, så de står i rimeligt forhold til Nets omkostninger og indtjening. Det gør de ikke i dag, slår direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agnete Gersing fast i en afgørelse.

Og den besked frembringer stor glæde hos Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH), der i sin tid indbragte sagen for styrelsen. 

- Forbrugerne og netbutikkerne har anslået betalt mellem 100 og 200 mio. kr. for meget i gebyrer siden 2008, og dermed er Nets med til at gøre det dyrere at handle på nettet. Vi er meget glade for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens klokkeklare afgørelse, der dokumenterer, at FDIH helt berettiget har rejst sagen mod Nets, siger Annette Falberg, adm. direktør i FDIH, i en pressemeddelse. 

Gebyrer skal ned om få måneder

Ind til i dag har butikkerne som minimum betalt 70 øre i gebyr per dankorttransaktion, et gebyr kunderne dog oftest har fået lov at betale. 

Hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil man ikke fastlægge et loft på dankortgebyrerne hos Nets, der er eneste udbyder på det danske marked, men kræver, at gebyrpriserne nedsættes senest d. 31 januar 2013. FDIH og Nets påbegynder nu forhandlinger om de fremtidige priser på gebyrer. 

- Vores mål er en kraftig reduktion i gebyrbelastningen, der reelt afspejler Nets omkostninger og passer til den service man får som netbutik, siger Annette Falberg.
 

 Flere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD