Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Dennis Clausager, detailfolk.dkDennis Clausager er stifter og ejer af detailfolk.dk og driver også fem tøjbutikker på Midt- og Sydsjælland. Er oprindeligt detailhandels-uddannet og siden hen Merkonom i markedsføring og organisation. Har i en lang detailkarriere haft stillinger som butikschef i blandt andet radiobranchen og sidenhen forskellige lederstillinger, blandt andet som kæde- og markedschef i Telia, inden han i 2006 slog sig ned som selvstændig.

Dennis blogger om stort og småt i detailbranchen, og er ikke bleg for finde den udfordrende eller skarpe kuglepen frem når der skal skrives.

Læs flere indlæg fra denne blogger

Derfor er gratis husleje en god investering!

Monday den 24 November 2014 kl. 11:07

Forleden kunne vi her på detailfolk.dk fortælle historien om en flok unge iværksættere, der havde fået en måneds gratis husleje på Fisketorvet til deres virksomhed Capstore.dk, der hidtil kun havde eksisteret som netbutik.

Baggrunden var, at Fisketorvet i en konkurrence havde udlovet den gratis husleje samt midler til at åbne butikken for, og mere end 60 håbefulde koncepter deltog i konkurrencen.

Vinderen, Capstore.dk, havde i forvejen en succesfuld netbutik, men ville gerne prøve kræfter med en fysisk butik, og for iværksætterne bag Capstore.dk er resultatet efter den første måned på Fisketorvet så positivt, at de nu fortsætter butikken i minimum tre måneder mere på helt almindelige lejevilkår. Altså en foreløbig win-win situation for både Fisketorvet og de unge iværksættere.

LÆS OGSÅ: Gratis butiksleje gav luft til iværksættere

Rundt omkring i hele landet på både handelsgader og i storcentre, står der i dag mange lejemål tomme, og udsigterne til at få udlejet de mange tomme lokaler ser desværre dystre ud.
Situationen i Odense centrum har været den samme, men her har Cityforeningen sammen med udlejerne igennem en periode med stor succes aktivt forsøgt at få udlejet de tomme lokaler til forskellige formål, f.eks. kunst, kunsthåndværk og mere årstidsbestemte varer. Både som pop up stores, men også på mere faste vilkår.

Uagtet at der kan være udfordringer ved korttidsleje, som fx indretning, inventar, forsikringer, etc., bør Fisketorvets idé eller Odenses initiativ tjene til inspiration for en andre udlejere.
Hvorfor ikke aktivt forsøge at friste eller tiltrække en del af de mange større eller mindre webshops, der kunne have lyst til at teste om konceptet også holder til en fysisk butik. Eller potentielle iværksættere, der måske går med en konkret idé, eller i forvejen har en eller anden type hobbyforretning i fritiden, men overvejer at tage skridtet videre til den deciderede fysiske butik.

De normale lange lejekontrakter og vilkår skræmmer en del fra at turde tage springet, men måske kunne denne type ”iværksætter-”, eller ”test-” pop up-stores være en mulighed hvor idéer, koncepter, m.m. kunne prøves af mere uforpligtende. Det vil skabe liv i et ellers tomt lokale og på den måde forhåbentlig også hjælpe nabobutikkerne.

Eksempelvis kunne det være med første måneds husleje gratis, og/eller trappeleje de første 3 måneder, men derefter naturligvis med lejekontrakter der matcher der normale vilkår og rammer for lejerne.

Naturligvis vil ikke alle koncepter vise sig at være holdbare, men kunne bare en vis procentdel få succes, så vil den gratis husleje vise sig at være en god forretning for udlejerne.

Så kære udlejere; Arbejdet og risikoen er til at overse, så hvad med at igangsætte et par konkrete tests på dette område og se, hvad udbyttet kunne blive?

Læs flere blogindlæg her.Del dette indlæg:Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD