Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Hvornår har du sidst sagt tak til en kunde?"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Webshoppenes kredithjælper får dom i Sø- og Handelsretten

Foto: morguefile.comMandag den 9 april 2018 kl. 08:43 af: Lise Møller Schilder - 0

Et kendt system, som har været tilknyttet flere tusinde webshops, er blevet dømt for ulovlige gebyrer. Kunderne skal have penge tilbage.

Den danske kreditudbyder Viabill er blevet dømt i Sø- og Handelsretten for at opkræve gebyrer ulovligt. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det er Forbrugerombudsmanden, der har rejst sagen.

ViaBill har mellem 130.000 og 140.000 aktive kunder og tilbyder betaling med kassekredit i knap 3.200 forskellige webshops. Den måde Viabill har opkrævet gebyrer på har dog været ulovlig. Det slår Sø- og Handelsretten fast.

- Sø- og Handelsretten har fastslået, at ViaBills autopay-gebyr og reminder fee er opkrævet ulovligt. Kunder, der har betalt de to gebyrer, har krav på at få deres penge retur, skriver Forbrugerombudsmanden.

Gebyr uden rykker

Viabill tilbyder kunderne en kassekredit, der er rentefri og omkostningsfri. Men hvis kunden ikke betaler til tiden, har Viabill selv hævet ydelsen og et gebyr på 39 kroner ved at bruge kundens betalingsoplysninger. Gebyret blev opkrevet, uden at der blev sendt en rykker med post eller email i forvejen, og det var ulovligt.

Retten skrev følgende:

- Retten finder, at ViaBills hævning af ydelsen og gebyret på forbrugerens betalingskort under de anførte omstændigheder må betegnes som en inddrivelse, og at gebyret, der knytter sig til den udeblevne betaling og den påfølgende inddrivelse kan betegnes som en inddrivelses-omkostning. Inddrivelsesomkostningen er imidlertid ikke udløst af, at ViaBill har sendt en rykkerskrivelse til forbrugeren. Det er herefter rettens opfattelse, at gebyret opkræves i strid med de udtømmende regler i rentelovens § 9 b, der ikke kan fraviges til skade for forbrugeren, jf. rentelovens § 9, stk. 4, jf. § 7, stk. 1.

LÆS OGSÅ: Dom: Teleselskab skal blokere netbutikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD