Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Coop trækkes i retten for plagiat

Til venstre ses Coops produkt. Til højre ses By Lassens produkt.
Tirsdag den 27 september 2016 kl. 08:50 - Kilde: Finans.dk

Et dansk designfirma har stævnet Coop for at sælge kopier af deres produkt. De har også lagt en video på Instagram, som viser lighederne.

Det er ikke altid nemt at drive forretning på originale idéer. Det har den danske designvirksomhed By Lassen måttet erkende. Virksomheden mener nemlig, at Coop bevidst har indkøbt kopiprodukter, der minder bemærkelsesværdigt meget om de produkter, som By Lassen har udviklet. Og derfor har By Lassen valgt at trække Coop i retten. Det skriver Finans.dk

- Vi har været i dialog med Coop omkring det. De mener, at de selvstændigt har fremstillet deres produkt, uden at have kigget på vores. De ville godt trække de resterende produkter tilbage fra butikken, men vil ikke betale erstatning eller indrømme, at det er en kopi, siger indehaver af By Lassen, Nadia Lassen.

Coop mener ikke, at koncernen skal betale erstatning til By Lassen. 

- Da By Lassen gør os opmærksomme på, at de synes, det er for tæt på deres design, stopper vi salget og trækker varerne ud af butikken. Og så er den sag, set med vores øjne, ikke længere, siger informationschef Jens Juul Nielsen.

Han forklarer dog samtidig, at Coop fremover vil være mere påpasselig, når de indkøber den slags varer.

Video viser ligheder

Men det er langt fra nok for By Lassen, som også har gjort sine kunder opmærksomme på problemet på Instagram, hvor de har lagt en video op, som viser, hvor meget produkterne ligner hinanden.

Du kan se videoen her >

Det er ikke første gang, at Coop har været inddraget i en kopi-sag. I 2012 gjorde den amerikanske skoproducent, Converse, Coop opmærksom på, at Coop solgte kopi-varer af deres sko. Det mente Coop ikke, og sagen endte i retten. Den sag vandt Coop tidligere i år.  

Også Dansk Supermarket har været involveret i kopisager. Senest i august, hvor brugskunstneren Anne Black mente, at Netto havde solgt kopier af hendes keramiske design. 

LÆS OGSÅ: Dansk Supermarked sagsøges for salg af kopivarer

Læs hele artiklen på Finans.dk


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD